Gå till innehåll

Talböcker på CD-skivor

En person står vid ett bord och packar CD-skivor i skyddsomslag. Det finns travar av skivor på bordet.

Låna talböcker på CD-skiva

  • Om du ännu inte använder Tillgänglighetsbiblioteket Celias talböcker och behöver böckerna i CD-format, kan du be att få dem från ditt eget bibliotek eller från hemtjänsten i ditt bibliotek.
  • Vid behov kan biblioteket skaffa talböcker från Celia på CD-skiva till sina samlingar.

Celias talböcker i CD-format är avsedda för personer som har en läsnedsättning, men som inte har ett internetabonnemang eller som av någon annan anledning har svårt att använda tjänster på webben. Du kan få avgiftsfria CD-böcker från Celia via bokklubbar och genom att låna själv. CD-böckerna skickas från Celia direkt hem till dig som ett postpaket. Du behöver inte returnera CD-böckerna. Du kan lägga skivorna i blandavfallet när du lyssnat färdigt.

Bokklubbar

Kunden eller kundens kontaktperson får välja upp till fem klubbar i Celias utbud av bokklubbar. Varje klubb skickar en bok per månad till kunden. Från de mest populära klubbarna (Spänning i livet, Lätt och underhållande och Livet förr och nu) får kunden två böcker per månad, om hen vill. Det maximala antalet är ändå fem klubböcker per månad.

Låna böcker själv

Du kan låna CD-böcker själv från Celias hela talbokssamling på Celianet. Du behöver Celianet-koder för att kunna göra det. Koderna skickas till din e-post när du registrerar dig som användare av Celianet. Du kan också beställa koder från Celia senare. Du får låna 14 skivor (inklusive klubböckerna) per enmånadsperiod. Skivorna kan fritt väljas från Celias hela talbokssamling. Vid behov kan kundens familjemedlem eller kontaktperson använda Celianet för kundens räkning.

Registrera dig som Celias CD-låntagare på ditt bibliotek

Ditt bibliotek kan registrera dig som medlem i Celias CD-bokklubbar och som CD-låntagare.

  • Det kostar ingenting att vara medlem i Celias CD-bokklubbar och böckerna skickas till dig en gång i månaden.
  • Genom Celias CD-bokklubbar kan du få upp till fem böcker per månad.
  • Lista över CD-bokklubbar
  • Du kan också låna CD-skivor från Celianet själv.
  • Om ditt bibliotek lånar ut CD-talböcker, så kan du också låna dem.

Lyssna på talböcker på skiva samt Daisy-spelaren

Du kan lyssna på Celias talböcker på CD med en CD-spelare som spelar upp mp3-filer. Du kan köpa en CD-spelare själv eller låna en. När du ska köpa en CD-spelare är det en bra idé att ta med dig en bokskiva och prova den i butiken. Det är viktigt att spelaren kommer ihåg var du slutade lyssna senaste gång och att den kan fortsätta direkt från samma ställe nästa gång.

Personkunder som lånar Celias talböcker i CD-format kan också låna en Daisy-spelare för lyssning. Utlåningen av Daisy-spelare hanteras av Synskadades förbunds Daisy-spelartjänst. Du ska ansöka hos förbundet om att få en spelare med ett separat formulär. Celia erbjuder inte spelare för att lyssna på böcker.