Siirry sisältöön

Äänikirjat CD-levyinä

Henkilö seisoo pöydän ääressä ja pakkaa CD-levyjä suojakuoriin. Pöydällä levypinoja.

Äänikirjojen lainaaminen CD-levyinä

  • Jos et vielä käytä Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjoja ja tarvitset kirjat CD-muodossa, voit kysyä niitä omasta kirjastostasi tai kirjastosi kotipalvelusta.
  • Kirjasto voi tarvittaessa hankkia Celian äänikirjoja CD-levyinä valikoimiinsa.

Celian CD-muotoiset äänikirjat on tarkoitettu lukemisesteisille henkilöille, joilla ei ole verkkoyhteyttä tai joille verkkopalvelujen käyttö on muuten vaikeata. Celian maksuttomia CD-kirjoja saa  kirjakerhojen kautta sekä itse lainaamalla. CD-kirjat postitetaan Celiasta suoraan kotiin yhtenä pakettina kerran kuussa ja niitä ei tarvitse palauttaa. Kuuntelun jälkeen levyt voi hävittää sekajätteen mukana.

Kirjakerhot

Asiakas tai hänen yhteyshenkilönsä valitsee Celian kirjakerhojen valikoimasta enintään viisi kerhoa, ja jokaisesta kerhosta saa yhden kirjan kuussa. Suosituimmista kerhoista (Jännitystä elämään, Kevyttä ja viihdyttävää sekä Elämää ennen ja nyt) saa halutessaan kaksi kirjaa kuukaudessa. Enimmäismäärä on silti viisi kerhokirjaa kuukaudessa.

Omatoiminen lainaus

Rekisteröityessä saaduilla tai myöhemmin Celiasta tilattavilla ja sähköpostiin lähetettävillä Celianet-tunnuksilla voi lisäksi itse lainata CD-kirjoja Celian koko äänikirjakokoelmasta Celianetissä. Kuukauden ajanjakson aikana voi lainata 14 levyä (kerhokirjat mukaan lukien) ja levyt voi vapaasti valita Celian koko äänikirjakokoelmasta. Asiakkaan omainen tai yhteyshenkilö voi tarvittaessa käyttää Celianettiä asiakkaan puolesta.

Rekisteröidy Celian CD-lainaajaksi kirjastossa

Kirjasto voi rekisteröidä sinut Celian CD-kirjakerhoihin ja CD-lainaajaksi.

  • Celian CD-kirjakerhot ovat maksuttomia, ja kirjat lähetetään suoraan kotiisi kerran kuussa.
  • Celian CD-kirjakerhojen kautta voit saada enintään viisi kirjaa kuukaudessa.
  • Lista CD-kirjakerhoista
  • Esimerkkejä kerhojen kirjoista (pdf)
  • Voit myös lainata CD-kirjoja omatoimisesti Celianetistä
  • Jos kirjastostasi saa CD-äänikirjoja, voit lainata lisäksi niitä.

Äänikirjojen kuuntelu levyltä ja Daisy-soitin

CD:lle tallennettuja Celian äänikirjoja voi kuunnella CD-soittimella, joka toistaa mp3-tiedostoja. CD-soittimen voi ostaa  itse tai hankkia lainaksi. Kun olet ostamassa cd-soitinta, kannattaa ottaa kirjalevy mukaan ja kokeilla sen toimintaa kaupassa. Tärkeää olisi, että soitin muistaa, mihin kuuntelussa on jääty ja osaa jatkaa suoraan siitä kohdasta.

Celian äänikirjoja CD-muodossa lainaavat henkilöasiakkaat voivat myös saada Daisy-soittimen lainaksi kuuntelua varten. Daisy-soitinten lainausta hoitaa Näkövammaisten liiton Daisy-kuuntelulaitepalvelu, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella. Celia ei tarjoa laitetta kirjojen kuunteluun.