Gå till innehåll

Nyheter

Speciallärarna kan registrera skolelever till Celias talbokstjänst år 2018

Celias läroböcker blir avgiftsfria den 1 januari 2018. I fortsättningen finns alla Celias talböcker i en och samma avgiftsfria webbtjänst, Celianet, och webbutiken Oppari tas ur bruk. Varje elev som använder talböckerna ska i fortsättningen ha egna Celianet-koder.

Vi vill göra det lättare att börja använda talböcker och håller därför på att förnya vår verksamhet tillsammans med skolorna. Från och med början av 2018 får speciallärarna i grundskolan möjlighet att själva registrera elever som användare av Celias talbokstjänst. Vi testar och utvecklar för närvarande verksamhetsmodellen i samarbete med cirka tio grundskolor i östra Helsingfors och tjänsten blir tillgänglig för alla skolor i januari 2018.

Skolorna måste inte ta i bruk den nya verksamhetsmodellen. Elever kan även i fortsättningen registrera sig i Celias talbokstjänst även på biblioteket.

Vi lägger ut mer information om detta under slutet av 2017.

Det lönar sig för intresserade skolor att börja prenumerera på nyhetsbrevet om läroboksreformen för att hålla sig uppdaterade om reformen och utvecklingen av servicemodellen för skolorna.