Siirry sisältöön

Uutiset

Uusia muutoksia Daisy-soittimen lainauksessa

Näkövammaisten Keskusliiton (NKL) Daisy-lainaamo on tarkentanut asiakkuuskriteerejään ja niiden osoittamista koskevia vaatimuksia toukokuussa 2015.

Daisy-lainaamo lainaa Daisy-soittimia henkilöille, joilla on lääkärin toteama vamma tai sairaus, joka aiheuttaa olennaista ja pysyvää tai pitkäaikaista haittaa painetun tekstin lukemiseen ja kosketusnäytön käyttöön. Lisätietoa asiakkuuskriteereistä ja Daisy-soittimen hakemisesta saa Daisy-lainaamosta.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaan NKL:n Daisy-soitinten lainaukseen osoitettu RAY-avustus on pienentynyt. Uusilla asiakkuuskriteereillä pyritään varmistamaan, että Daisy-soittimien lainauspalvelu kohdentuisi sitä eniten tarvitseville. Daisy-soittimista hyötyvät eniten henkilöt, joille äänikirjojen kuuntelu mobiillilaitteilla ja tietokoneilla on vaikeaa.

Daisy-lainaamon nykyiset asiakkaat voivat edelleen käyttää lainassaan olevaa soitinta, ja rikkoutuneet soittimet huolletaan tarvittaessa kuten tähänkin asti.

Celian palvelut ja kirjatarjonta ovat jatkossakin tarkoitettu kaikille, joiden on vaikea lukea painettua kirjaa esim. lukivaikeuden, heikentyneen näön, sairauden tai vamman takia. Lue lisää äänikirjojen kuuntelusta eri päätelaitteilla ja eri vaihtoehtoidoista Daisy-soittimen hankkimiseksi.