Siirry sisältöön

Pistekirjat

Lapsen kädet lukemassa matematiikan pisteoppikirjaa.

Saavutettavuuskirjasto Celiasta voi lainata pistekirjoina suomen-, ruotsin- ja vieraskielistä kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppikirjoja perusasteelle. Pistekirjat on tarkoitettu sokeille ja vaikeasti heikkonäköisille henkilöille. Lainattavia pistekirjoja on noin 5000.

Pistekirjassa kirjan sisältö on toteutettu pistekirjoituksella. Pistekirjoitus vie enemmän tilaa kuin painettu teksti, minkä vuoksi yksi pistekirja koostuu useista pistevihkoista. A4-kokoiselle sivulle mahtuu yhdelle riville 30 pistemerkkiä. Pisteoppikirjat voivat sisältää myös kohokuvia tai niihin voi kuulua erillinen kohokuva- tai kohokarttaliite.

Saatavilla on myös pistekirjoituksen opetteluun sopivaa materiaalia, joka on painettu yksipuoleisena harvennetulla pistekirjoituksella ja sidottu kierresidontaan.

Pistekirjojen lainaaminen

Pistekirjoja voi etsiä ja lainata Celianet-verkkopalvelusta. Celianetiin kannattaa kirjautua jo ennen kuin alkaa etsiä kirjoja. Kirjoja voi hakea Celianetissä monilla eri hakuehdoilla.

Pistekirjoja voi lainata myös ottamalla yhteyttä Celian asiakaspalveluun.

Pistekirjat tulostetaan lainausten perusteella, eli kukin lainaaja saa kirjasta oman kappaleensa. Lainattuja pistekirjoja ei palauteta, vaan ne toimitetaan käytön jälkeen paperinkeräykseen.

Kauno- ja tietokirjat postitetaan asiakkaalle kotiin. Oppikirjat postitetaan lähimpään postitoimipisteeseen. Postitukset ovat asiakkaalle maksuttomia.