Siirry sisältöön

Koulutushinnasto

Koulutus- ja asiantuntijapalvelut

Tämä sivu käsittelee Saavutettavuuskirjasto Celiasta tilattavia maksullisia saavutettavuuskoulutuksia ja asiantuntijapalveluita. Celian kirjastopalvelut ovat käyttäjille maksuttomia. Maksullisten palveluiden tarjoaminen perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön Saavutettavuuskirjasto Celiaa koskevaan asetukseen.

Koulutus- ja asiantuntijapalveluita koskevat tiedustelut ja tarjouspyynnöt voit lähettää osoitteeseen [email protected].

Celian tilauskoulutukset on pääasiallisesti suunnattu digipalvelulain piirissä oleville toimijoille, etenkin julkiselle sektorille, julkaisijoille ja kustantajille.

Celia kouluttaa esimerkiksi digipalvelulain saavutettavuusvaatimuksista, verkkosisältöjen kuten kuvien ja tekstien saavutettavuudesta sekä asiakirjojen ja toimisto-ohjelmien saavutettavuudesta. Lisäksi Celia tarjoaa koulutusta ja neuvontaa julkaisujen ja e-kirjojen saavutettavuuden varmistamiseen.

Celian palveluvalikoimaan eivät kuulu verkkopalvelujen saavutettavuusauditoinnit, käyttäjätestaus, verkkopalvelujen tekninen kehitys tai ääni- ja videotuotantoon liittyvä neuvonta.

Hinnasto

Tilauskoulutus tai -luento

Saavutettavuusaiheinen koulutus, joko lähikoulutuksena tai etänä, hinta 456 €/t. Vähimmäislaskutus on 30 min.

Koulutus perustuu osin valmiiseen aineistoon, mutta sisältää valmistelun, jossa tilaajan omaa aineistoa räätälöidään mukaan esimerkkeihin.

Tilaaja voi sopimuksen mukaan ottaa koulutuksesta tallenteen organisaation sisäiseen käyttöön ilman erillistä veloitusta. Celia ei tuota tilauskoulutuksista tallenteita.

Työpajat

Celia tarjoaa myös saavutettavuusaiheisia työpajoja esimerkiksi asiakirjojen saavutettavuuden varmistamisesta. Työpajat ovat käytännönläheisiä ja harjoitustehtävissä voidaan hyödyntää tilaajan omaa materiaalia. Työpajat edellyttävät osallistujilta yleensä oman tietokoneen ja toimisto-ohjelmien käyttöä.

Työpaja, yksi päivä (5–6 t), hinta 1 825 €.

Työpaja, puolikas päivä (2–3 t), hinta 913 €.

Hinnat sisältävät työpajan valmistelun. Työpajojen maksimiosallistujamäärä on 40 henkilöä. Työpajat järjestetään vain lähikoulutuksina, ei etänä.

Koulutusten käytännön järjestelyt

Koulutustilan tai -kanavan järjestäminen on tilaajan vastuulla. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella järjestettävien koulutusten ja työpajojen osalta veloitamme tilaajalta matkakulut erikseen. Peruutuksista, joista ei ole ilmoitettu viikkoa ennen koulutuksen alkua, peritään 50 % hinnasta.

Saavutettavuusarvioinnit

Digitaalisten dokumenttien tai julkaisujen, esimerkiksi e-kirjojen, saavutettavuusarviointi sisältää tulosraportin ja tarvittaessa sen läpikäynnin suullisesti, hinta 456 €/kpl. Jos työhön kuluu enemmän kuin 7,25 tuntia, lisätunneista laskutetaan 59 €/t. Lisätunneista sovitaan tilaajan kanssa.

Saavutettavuusarvioinnista tehdään aina erillinen sopimus tai päätös kirjallisesti tai sähköpostitse. Tiedustelut: [email protected].

Hinnoitteluperusteet

Hinnoittelumme perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön Celiaa koskevaan asetukseen. Hinnat on ilmoitettu verottomina, ja niihin lisätään alv 24 %. Tarvittaessa voit kysyä tarkempia hintatietojamme sähköpostitse osoitteesta [email protected].

Oppimateriaalien muuntopalvelut

Kysy sähköpostitse hintoja oppimateriaalien muuntopalvelulle. Kirjasto perii korvauksen kirjaston kokoelmaan kuulumattomien oppimateriaalien, esimerkiksi kokeiden, muuntopalveluista. Lisäksi veloitetaan toimittamisesta aiheutuvat postitus- ja laskutuskustannukset, 20 € tilaukselta. Tiedustelut: [email protected].

Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 34 §:n 2 momentissa tarkoitetusta tiedon esille hakemisesta sekä saman lain 34 §:n 3 momentissa tarkoitettujen kopioiden ja tulosteiden antamisesta perittävistä maksuista päättää Celia ottaen huomioon, mitä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 34 §:ssä säädetään.