Siirry sisältöön

Äänikirjat

Henkilö takaapäin kuvattuna istuu pöydän ääressä, juo kahvia ja kuuntelee kuulokkeilla äänikirjaa tabletilta.

Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjat ovat MP3-muotoisia digitaalisia äänitallenteita. Ihmisäänellä luettuja äänikirjoja ovat kauno- ja tietokirjat sekä perusasteen ja lukion oppikirjat. Korkea-asteen ja ammatillisten oppilaitosten kurssi- ja oppikirjat ovat pääsääntöisesti koneäänisiä.

Äänikirjat sopivat lähes kaikille henkilöille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Painetun tekstin lukemista voi hankaloittaa esim. lukivaikeus, näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma, keskittymisvaikeudet, CP-vamma tai lihassairaus.

Celianet-verkkopalvelussa on yli 55 000 äänikirjaa. Lainattavien kirjojen valikoimaan kuuluu muun muassa romaaneja, elämäkertoja, tietokirjallisuutta, oppikirjoja sekä lasten ja nuorten kirjallisuutta. Saatavana on myös ruotsinkielisiä ja vieraskielisiä kirjoja sekä noin selkokielisiä äänikirjoja, joissa kirjan kieli ja sisältö on muokattu helposti ymmärrettäväksi.

Lainattavat kirjat saa käyttöön käymällä lähimmässä kaupungin- tai kunnankirjastossa, joka tarjoaa Celian äänikirjapalvelua. Kirjaston henkilökunta kertoo palvelusta tarkemmin ja antaa tunnukset sen käyttöön. Lue lisää äänikirjapalvelusta.

Äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi tabletin tai älypuhelimen maksuttomalla Pratsam Reader -mobiilisovelluksella tai kuuntelemalla Celianetissä. Kirjan voi myös ladata ja siirtää kuunteluohjelmaan tai -laitteeseen.

Kirjaa voi kuunnella ja sen sisältöä selata tietokoneohjelmalla tai mobiilisovelluksella kirjan linkkien ja rakenteen avulla.

Ohjeita hausta ja kuuntelusta