Siirry sisältöön

Vaikuttaminen ja yhteistyö

Kaksi henkilöä istuu hymyillen pöydän ääressä kuulokkeet korvillaan avoimen tietokoneen edessä. Pöydällä on kirjoja. Etualalla kolmas henkilö istuu toisessa pöydässä ja katsoo tablettia.

Kirjojen tuottamisen ja välittämisen lisäksi Saavutettavuuskirjasto Celia toimii alansa asiantuntijana ja tekee kansainvälistä yhteistyötä useiden saavutettavuuden ja saavutettavan lukemisen kanssa tekemisissä olevien tahojen kanssa.

  • Pistekirjoituksen neuvottelukunta toimii pistekirjoituksen ja näkövammaisten oppimateriaalien asiantuntijaelimenä, joka laatii asiaan liittyviä suosituksia ja ohjeistuksia.
  • Celia on perustajajäsen Suomen DAISY-konsortiossa, joka edistää kansainvälisen DAISY-konsortion kehittämien ja ylläpitämien saavutettavien digitaalisten julkaisumuotojen- ja ratkaisujen hyödyntämistä Suomessa.
  • Celia on ollut IFLA:n (International Federation of Library Associations and Institutions) aktiivinen jäsen vuodesta 1990. Celia kuuluu seuraaviin jaostoihin: Libraries Serving Persons with Print Disabilities (LPD), Library Services to People with Special Needs (LSN) ja Environment, Sustainability and Libraries (ENSULIB).
  • EBLIDA:n (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) jäsen Celia on ollut vuodesta 2022.
  • Celialla on edustus Selkokeskuksen selkokielen neuvottelukunnassa, joka ohjaa Suomen selkotoimintaa. Neuvottelukunnassa on yli 50 jäsentä. Neuvottelukuntaan kuuluu valtion viranomaisia, järjestöjä, yliopistoja, oppilaitoksia, tutkimuskeskuksia ja medioita. Kaikkien yhteinen tavoite on parantaa selkokielen asemaa Suomessa.
  • Lisäksi Celia toimii jäsenenä useissa asiantuntijaryhmissä, neuvottelukunnissa, verkostoissa ja hankkeissa.