Siirry sisältöön

Päiväkodit

Kaksi lasta istuu yhdessä nojatuolissa ja lukee Saavutettavuuskirjasto Celian koskettelukirjaa.

Päiväkoti voi liittyä Saavutettavuuskirjasto Celian yhteisöasiakkaaksi ja lainata kirjoja lapsille, joilla on lukemiseste.

Päiväkoti liittyy Celian yhteisöasiakkaaksi verkkolomakkeella.

Päiväkodeille on tarjolla koskettelu- ja äänikirjoja. Päiväkoti voi tilata näkövammaisille, neljä vuotta täyttäneille lapsille ilmaiseksi myös LEGO Braille Bricks -pistekirjoituspalikat pistekirjoituksen opetteluun.

Koskettelukirjat

Koskettelukirjat sopivat kaksi vuotta täyttäneille näkö- ja monivammaisille sekä kehitysvammaisille lapsille. Kirjat toimitetaan pakettilähetyksinä ja lähetämme automaattisesti uudet kirjat ilman erillistä pyyntöä edellisten palauduttua.

Kirjojen laina-aika on kuusi viikkoa, johon sisältyvät postitusajat. Kerralla saa lainaan 1-2 koskettelukirjaa. Lainaaminen ja postitukset ovat päiväkodille maksuttomia.

Äänikirjat

Celian valikoimaan kuuluu paljon lapsille sopivia satuja ja loruja.

Päiväkoti voi kertoa perheelle mahdollisuudesta liittyä kirjastossa Celian lainaajaksi, jos lapsella on esimerkiksi viivästymä puheen kehittymisessä tai jokin muu lukemisen este.

Äänikirjat saa Celianetista kätevästi tabletilla, kännykällä tai tietokoneella kuunneltavaksi. Kaikki Celian palvelut ovat maksuttomia.