Siirry sisältöön

Opiskelijoille

Kolme henkilöä istuu graffitein koristellussa skeittipuistossa. Yksi kuuntelee äänikirjaa kuulokkeilla, toinen nojaa häneen, kolmas katsoo puhelinta kädessään.

Kaikki Saavutettavuuskirjasto Celian asiakkaat voivat lainata saavutettavia kurssikirjoja Celianetistä. Jos olet lukemisesteinen ja opiskelet suomalaisessa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, voit tehdä hankintaehdotuksen uudesta kurssikirjasta Celian kokoelmaan.

Ilmoittaudu omassa korkeakoulukirjastossasi

Liity Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi omassa korkeakoulukirjastossasi.  Korkeakoulukirjasto antaa sinulle tunnukset Celian palveluun.

Korkeakoulukirjasto voi neuvoa sinua myös lainaamiseen, kirjojen kuunteluun ja laitteiden käyttöön liittyvissä asioissa ja voi auttaa sinua tekemään hankintaehdotuksia sellaisista kurssikirjoista, joita Celiassa ei ole vielä valmiina tai joita ei löydy muualta saavutettavassa muodossa, kuten e-kirja, joka on saavutettava erilaisten kuuntelun ja lukemisen apuvälineiden avulla.

Saavutettavat kurssikirjat

Celia tuottaa korkeakouluaineiston omiin valikoimiinsa, jos kirjaa ei ole saatavana saavutettavassa muodossa muualta.

Kirjojen tuotantoaika on 3 kuukautta (valintakokeen ennakkomateriaalilla nopeutettu aikataulu).

Suurin osa Celian korkeakoulukirjoista on DaisyTrio-kirjoja, jotka sisältävät painetun kirjan tekstin sekä kirjan sisällön luettuna koneäänellä.

Näkövammaisille opiskelijoille on lisäksi myös pistekirjoja ja elektronisia Luetus-kirjoja.

Huomioitavaa ennen hankintaehdotuksen tekoa

  1. Ensin kannattaa tarkistaa, löytyykö haluttu kirja saavutettavassa muodossa jo oman korkeakoulukirjaston kokoelmasta tai Celianetistä. Jos kirja on jo tuotannossa tai Celian valikoimassa, asiakas voi varata tai lainata kirjan Celianetissä.
  2. Kirja voi olla myös olemassa muualla saavutettavassa muodossa, kuten e-kirjana, jota voi kuunnella erilaisilla apuvälineillä.
  3. Korkeakoulukirjojen hankintaehdotuksia voi tehdä ympäri vuoden. Korkeakouluun yhteishaussa hakevien on tilattava valintakokeen ennakkomateriaali yhteishaun päättymispäivään mennessä.

Lisätietoa: