Siirry sisältöön

Rikosseuraamusala

Vankilat voivat palvella lukemisesteisiä vankeja liittymällä Saavutettavuuskirjasto Celian yhteisöasiakkaaksi. Vankilakirjastot voivat lainata Celiasta kirjoja. Jos vankilassa on vangeille tarjolla digikäyttömahdollisuus, suositellaan, että vanki liittyy Celian henkilöasiakkaaksi vankilakirjaston ja kunnan- tai kaupunginkirjaston yhteistyön avulla.

Yhdyskuntaseuraamustoimistot voivat kertoa omille asiakkailleen Celiasta, johon yksityishenkilöt voivat liittyä kunnan- tai kaupunginkirjastossa.

Vankila liittyy Celian yhteisöasiakkaaksi verkkolomakkeella.

Monilla vangeilla kirjojen lukemista vaikeuttavat lukivaikeus tai muu oppimisvaikeus, tarkkaavuuden ja keskittymisen vaikeudet sekä mielenterveysongelmat. Kirjaa ei ole pakko lukea silmillä – äänikirja tarjoaa hyvän vaihtoehdon.

Kirjallisuutta kannattaa tarjota, koska lukeminen kuntouttaa, parantaa itsetuntoa, viihdyttää, kehittää tunneälyä ja parantaa keskittymiskykyä. Kaunokirjallisuuden lukeminen helpottaa osaltaan oppikirjojen lukemista.

Innosta lukemaan -uutiskirje on suunnattu erityisesti yleisissä kirjastoissa ja vankilakirjastoissa työskenteleville. Se tarjoaa hyödyllistä tietoa, kirjavinkkejä ja kiinnostavia näkökulmia lukemisen edistämiseksi! Tilaa Innosta lukemaan -uutiskirje ja tutustu myös muihin Celian uutiskirjeisiin.