Siirry sisältöön

Äänikirjoja lukeville

Henkilö kuuntelee äänikirjaa kuulokkeilla.

Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa. Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjapalvelu on maksuton.

Kannattaa kokeilla – äänikirja avaa ovet kirjojen maailmaan!

Äänikirjapalvelun tunnukset saa kirjastosta tai koulusta

Celia tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa tuhat uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja on yhteensä jo yli 50 000. Tutustu valikoimaan Celianetissä.

Kenelle Celian äänikirjat on tarkoitettu?

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää vain ne henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa oppimisvaikeuden tai terveydellisten syiden takia. Lue lisää Celian äänikirjojen käyttöön oikeuttavista syistä.

Miten palvelun saa käyttöönsä?

Kirjastot liittävät Celian äänikirjojen käyttäjiksi lukemisesteisiä henkilöitä. Kysy kirjastostasi, miten heillä rekisteröinti on järjestetty: tarvitaanko ajanvarausta tms. Saat tunnukset palveluun kirjautumiseen heti rekisteröinnin jälkeen.

Koulut ja oppilaitokset liittävät palvelun piiriin koululaisia ja opiskelijoita, joilla on oppimisvaikeuksia tai muita lukemisen esteitä.

Miten äänikirjoja kuunnellaan?

Tavallisimmin kirjat lainataan ja kuunnellaan kännykälle tai tabletille asennetulla Pratsam Reader -sovelluksella. Kirjoja voi lainata ja kuunnella myös selaimessa Celianet-verkkopalvelussa. Voit kuunnella kirjat verkossa heti lainaamisen jälkeen.

Jos verkon kautta kuuntelu ei ole mahdollista, äänikirjat voi saada postitse CD-levyinä. Lue lisää cd-levyjen lainaamisesta.

Uutiskirjeistä ajankohtaista tietoa ja monipuolisia lukuvinkkejä kaikenikäisille

Celian uutiskirjeet palvelevat niin henkilöasiakkaita kuin yhteisöjäkin sekä suomeksi että ruotsiksi. Kuukausittain ilmestyy uutuuskirjaluettelo, joka sisältää tiedot Celian kokoelmaan lisätyistä kirjoista. Lukuviesti-uutiskirje kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille ilmestyy 2–4 kertaa vuodessa.  Tutustu Celian uutiskirjevalikoimaan ja valitse omasi kiinnostuksesi mukaan!