Siirry sisältöön

Hoiva-alalle

Henkilö istuu ulkona puutarhassa kahvikuppi kädessään ja kuuntelee äänikirjaa kuulokkeilla.

Palvelutaloissa tai muissa palveluyksiköissä asuvat lukemisesteiset henkilöt voivat liittyä Saavutettavuuskirjasto Celian asiakkaiksi ja lainata saavutettavia äänikirjoja. Kirjojen lainaus on heille maksutonta.

Saavutettavuuskirjasto Celian kirjoja ja aineistoja voivat käyttää kaikki henkilöt, joille lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta esimerkiksi lukivaikeuden, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Lukemisesteisyyden syitä on monia.

Celian asiakkaaksi rekisteröidytään kirjastoissa. Jos asiakas esimerkiksi liikuntarajoitteen vuoksi ei itse pääse kirjastoon, hän voi valtuuttaa yhteyshenkilön hoitamaan asiakkaaksi liittymisen puolestaan kirjastossa valtakirjalla (pdf). Yhteyshenkilö voi olla esimerkiksi omainen, avustaja tai hoivakodin työntekijä.

Kun henkilö on liitetty Celian asiakkaaksi, myös omainen voi lainata asiakkaalle kirjoja. Lainattuja kirjoja ei palauteta Celiaan.

Asiakas lukee kirjoja verkon kautta tai CD-äänikirjoina.

Celianet-verkkopalvelun Ohjeet ja tuki -osiossa on ohjeita ja vinkkejä äänikirjojen kuunteluun tabletilla ja tietokoneella. CD-kuuntelua varten hoivakodin henkilöstö voi anoa Daisy-soitinta asiakkaalle Näkövammaisten liitosta.