Siirry sisältöön

Palvelut

Celian palvelut kaikille, joille lukeminen on vaikeaa

Kaksi henkilöä kuuntelee äänikirjaa.

Onko sinulla lukivaikeus tai onko lukeminen vaikeaa keskittymisvaikeuden, oppimisvaikeuden, heikentyneen näön, vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi? Myös muistiin tai mielenterveyteen liittyvät häiriöt voivat vaikeuttaa merkittävästi painetun kirjan lukemista. Saavutettavuuskirjasto Celian palvelut on tarkoitettu heille, joilla on jokin lukemisen este.

Celian kirjojen käyttö on maksutonta.

Voit lainata kirjat Celianet-verkkopalvelusta ja kuunnella äänikirjoja puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Lainaamiseen ja kuunteluun tarvittavat tunnukset saat kirjastostasi tai koulustasi. Jos et voi käyttää verkkopalvelua, kysy Celian äänikirjoja CD-levyinä. Päiväkodit ja vankilat voivat liittyä yhteisöasiakkaiksi ja tarjota Saavutettavuuskirjasto Celian palveluita lukemisesteisille asiakkailleen.

Äänikirjojen lisäksi Celia tuottaa ja lainaa muun muassa piste- ja koskettelukirjoja sekä tarjoaa neuvontaa ja ohjeistusta saavutettavaan julkaisemiseen.

Celian uutiskirjeet tarjoavat ajankohtaista tietoa ja monipuolisia lukuvinkkejä kaikenikäisille. Uutiskirjeet palvelevat niin henkilöasiakkaita kuin yhteisöjäkin sekä suomeksi että ruotsiksi. Tutustu uutiskirjevalikoimaan ja valitse omasi kiinnostuksesi mukaan!