Siirry sisältöön

Koskettelukirjat

Kaksi lasta istuu vierekkäin ja lukee koskettelukirjaa. Kirjassa on avaruusaluksien kuvia ja vihreitä, virkattuja avaruusoliosorminukkeja, joihin lapset ovat työntäneet sormensa.

Saavutettavuuskirjasto Celian koskettelukirjat ovat värikkäitä, erilaisista materiaaleista valmistettuja, tunnusteltavia kuvakirjoja. Kirjojen avulla voi harjoittaa mm. hienomotorisia taitoja. Kaikissa koskettelukirjoissa on teksti myös pistekirjoituksella, joko koskettelukirjan sivuilla tai erillisenä liitteenä. Kirjoihin voi lisäksi kuulua myös äänite. Katso lyhyt esittelyvideo Celian koskettelukirjoista Celian YouTube-tililtä.

Koskettelukirjat sopivat näkö- ja monivammaisille, autistisille ja kehitysvammaisille lapsille, sekä kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille.

Celian koskettelukirjakokoelma käsittää noin tuhat erilaista kuvakirjaa: ensikirjoja, loruja ja runoja, satuja, tarinoita, tehtäväkirjoja ja muita lapsen kehitystä tukevaa kirjallisuutta.

Pääset lainaamaan koskettelukirjoja pyytämällä kuntoutusohjaajaasi tai muuta terveydenhuollon ammattilaista ilmoittamaan sinut Celian asiakkaaksi. Koskettelukirjat postitetaan lähimpään postitoimipisteeseen. Postitukset ovat asiakkaalle maksuttomia. Laina-aika on kuusi viikkoa, johon sisältyvät postitusajat.

Voit ladata tästä oppaan koskettelukirjan käyttäjille (pdf), jossa on neuvoja ja vinkkejä  koskettelukirjojen lukemiseen lapsen kanssa.

Koskettelukirjoihin tutustumisen jälkeen lapsi voi siirtyä Luetaan yhdessä -kuvakirjoihin.