Siirry sisältöön

Ohjeita kuunteluun

Kirjojen kuuntelu

Kirjojen kuuntelu

Celian äänikirjoja voi kuunnella tabletilla ja älypuhelimella, maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella.

Lisäksi kirjoja voi kuunnella tietokoneella ja Daisy-soittimella sekä joillakin mp3-tiedostoja toistavilla mp3-, cd- tai dvd-soittimilla.

Daisy-lukuohjelmat

Celian äänikirjat on tallennettu erityiseen Daisy-formaattiin. Daisy-kirja on hieman erilainen kuin tavallinen äänikirja:

  • Kuuntelun voi esimerkiksi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin tismalleen samasta kohdasta ilman selailua ja kelailua.
  • Kirjaan on merkitty painetun kirjan rakenne, joten siinä voi liikkua helposti mm. otsikkotasojen mukaisesti.
  • Kirjan äänentoiston nopeutta voi säätää.
  • Kirjaan voi jättää kirjanmerkkejä.

Nämä ominaisuudet ovat käytössä silloin, kun Daisy-kirjaa kuunnellaan tietokoneen Daisy-ohjelmalla, tabletilla tai älypuhelimella Pratsam Reader -sovelluksella tai erillisellä Daisy-soittimella.

Kirjojen ääni on mp3-muodossa, joten kirjoja voi kuunnella myös ilman Daisy-ohjelmaa, mutta silloin Daisy-kirjan erityisominaisuudet eivät ole käytössä.

Vanhemmat, ennen vuotta 2004 tehdyt äänikirjat on digitoitu vanhoilta analogisilta ääninauhoilta. Nämä kirjat on jaettu 45 minuutin mittaisiin osiin, eikä niitä voi selailla luvuittain tai kappaleittain toisin kuin uudempia Daisy-äänikirjoja.

Kirjojen suoratoisto ja lataus

Maksutta lainattavaa kauno- ja tietokirjallisuutta voi ladata tai kuunnella suoratoistona Celianet-verkkopalvelusta. Lataus ja suoratoisto ovat mahdollisia verkkopalveluun liittyneille asiakkaille. Älypuhelimille ja tableteille voi asentaa maksuttoman Pratsam Reader -sovelluksen, jolla kirjoja on helppo kuunnella.

Kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille ja älypuhelimelle. Ladattuja kirjoja voi siirtää esim. muistitikulle tai toiselle laitteelle.

Lue lisää tämän osion alasivuilta kuuntelusta tabletilla ja älypuhelimilla, kuuntelusta tietokoneella ja kuuntelusta suoratoistona Celianetissä.

Cd-rom-levyille tallennetut kirjat

Cd-rom-levyille tallennettuja kirjoja voi kuunnella Daisy-soittimella, mp3-tiedostoja toistavalla cd-soittimella, dvd-soittimella tai esimerkiksi tietokoneella, johon on asennettu Daisy-lukuohjelma. Kirjat voi myös siirtää esimerkiksi muistitikun avulla muille laitteille.