Siirry sisältöön

Ohjeita kuunteluun

Kirjojen kuuntelu

Kirjojen kuunteluMillainen on Celian äänikirja?

Celian äänikirjat on tallennettu erityiseen Daisy-formaattiin:

  •  Kuuntelun voi esimerkiksi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin tismalleen samasta kohdasta ilman selailua ja kelailua.
  • Kirjaan on merkitty painetun kirjan rakenne, joten siinä voi liikkua helposti mm. otsikosta toiseen.
  • Kirjaan voi jättää kirjanmerkkejä.
  • Nämä ominaisuudet ovat käytössä silloin, kun Daisy-kirjaa kuunnellaan tabletilla tai älypuhelimella Pratsam Reader -sovelluksella, tietokoneella suoratoistona avulla tai Daisy-ohjelmalla tai erillisellä Daisy-soittimella.
  • Kirjojen ääni on mp3-muodossa, joten kirjoja voi kuunnella joillakin mp3-, cd-soittimilla tai dvd-soittimilla, mutta silloin Daisy-kirjan kaikki erityisominaisuudet eivät ole käytössä.
  • Vanhemmat, ennen vuotta 2004 tehdyt äänikirjat on digitoitu vanhoilta analogisilta ääninauhoilta. Nämä kirjat on jaettu 45 minuutin mittaisiin osiin, eikä niitä voi selailla luvuittain tai kappaleittain toisin kuin uudempia Daisy-äänikirjoja.

Kirjojen kuuntelu älypuhelimella ja tabletilla Pratsam Reader -sovelluksella

Celian äänikirjoja voi kuunnella tabletilla ja älypuhelimella, maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella.

Pratsam Reader -sovellus toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa, käytännössä siis mm. iPadissa, iPhonessa, Samsungin tableteissa ja älypuhelimissa sekä LG:n, Huawein, Doron, Lenovon ja Asusin mobiililaitteissa. Pratsam Reader -sovellusta ei ole saatavilla Windows-puhelimille.

Myös ladattavia elektronisia kirjoja voi lukea Pratsam Reader -ohjelmalla.

Tutustu pikaohjeeseen Pratsam Reader -sovelluksen käytön aloittamiseksi.

Lue maksullisten oppikirjojen kuuntelusta Pratsam reader -sovelluksella.

Kirjojen kuuntelu tietokoneella

Celian verkkopalvelun käyttäjät voivat kuunnella äänikirjoja suoraan Celianetissä suoratoistona eli streamauksena ilman kirjojen tai Daisy-ohjelmien lataamista. Celianetissä ovat kaikki muut kirjat paitsi maksulliset perus- ja toisen asteen oppikirjat. Ladattujen äänikirjojen kuuntelua varten tietokoneelle pitää asentaa Daisy-muotoa tukeva kuunteluohjelma (kuten maksullinen EasyReader-ohjelma).

Lue lisää kirjojen kuuntelusta tietokoneella.

Lue lisää oppikirjojen kuuntelusta.

Kirjojen kuuntelu Daisy-soittimella

Daisy-soittimista löytyvät samat toiminnot kuin tavallisista cd-soittimista, mutta niissä on myös erilaisia lisätoimintoja. Daisy-soittimilla voi nopeuttaa tai hidastaa äänentoistoa. Joillakin voi myös nauhoittaa ja tallentaa ääntä Daisy-muotoon.

Daisy-soittimella voi kuunnella:

Kirjojen kuuntelu Daisy-soittimella ja Daisy-soittimen hankinta.

Kirjojen kuuntelu muilla laitteilla

Celian äänikirjoja voi kuunnella myös joillakin mp3-tiedostoja toistavilla mp3-, cd- tai dvd-soittimilla. Tällöin Daisy-kirjan kaikki erityisominaisuudet eivät ole käytössä.

  • Celian äänikirjojen kuunteluun sopii cd-soitin, joka toistaa MP3-tiedostoja ja muistaa paikan, johon kirjan kuuntelussa on jääty. Tällaisen soittimen voi ostaa esimerkiksi Näköpiste Polar Printistä. Lisätietoa soittimesta.