Siirry sisältöön

Kuuntele Daisy-soittimella

Kirjojen kuuntelu Daisy-soittimella

Kun Celian äänikirjoja kuunnellaan erityisellä Daisy-soittimella, kaikki selailuominaisuudet ovat käytössä ja kuuntelua voi jatkaa oikeasta kohdasta tauon jälkeen.

Jos tarvitset Celian äänikirjoja cd-levyllä eikä sinulla ole mahdollisuutta hankkia käyttöösi Daisy-soitinta, Celian cd-muotoisia äänikirjoja voi kuunnella cd- tai dvd-soittimilla, jotka toistavat mp3-tiedostoja. Käyttöön suositellaan sellaista mallia, jossa on edellisen pysäytyskohdan muisti. Sopivaa soitinta voi kysyä esimerkiksi Näköpiste Polar-Printistä.

Yleistä tietoa Daisy-soittimesta

Daisy-soittimista löytyvät samat toiminnot kuin tavallisista cd-soittimista, mutta niissä on myös erilaisia lisätoimintoja. Joillakin Daisy-soittimilla voi nopeuttaa tai hidastaa äänentoistoa. Joillakin voi myös nauhoittaa ja tallentaa ääntä Daisy-muotoon.

Osassa Daisy-soittimista on sisäänrakennettu kaiutin. Soittimissa on yleensä myös kuulokeliitäntä. Daisy-soittimilla voi kuunnella myös tavallisia cd-levyjä.

Cd-levyjä toistavien perussoitinten lisäksi on saatavissa kannettavia, muistikortilla varustettuja Daisy-soittimia. Äänikirjan tiedostot voidaan siirtää levyltä soittimen muistikortille tietokoneelta USB-kaapelin kautta.

Daisy-soittimen hankinta

Näkövammaisten liitto (NKL) lainaa Daisy-soittimia henkilöille, joilla on terveydenhuollon ammattihenkilön vahvistama ilmoitus vammasta tai sairaudesta, joka aiheuttaa olennaista ja pysyvää tai pitkäaikaista haittaa painetun tekstin lukemiseen ja kosketusnäytön käyttöön. Rahoitus Daisy-soittimiin tulee Raha-automaattiyhdistyksen avustusvaroista. Asiakkaaksi ilmoittautuva henkilö tai hänen yhteyshenkilönsä voi anoa Daisy-soitinta lainaan NKL:n Daisy-lainaamosta.

Muita keinoja saada Daisy-soitin käyttöön:

Ahvenanmaalla asuvat henkilöt voivat anoa Daisy-soitinta apuvälineeksi Ahvenanmaan keskussairaalalta.

Muut henkilöt voivat anoa Daisy-soitinta lainaan apuvälineenä Kelalta tai oman sairaanhoitopiirin keskussairaalalta.

Peruskoulun 1.-6. luokan oppilaille kuuntelulaitetta voidaan anoa apuvälineenä oman sairaanhoitopiirin keskussairaalalta ja 7. luokasta alkaen Kansaneläkelaitokselta.

Daisy-soittimen voi myös ostaa omaksi. Daisy-soittimia myyvät muun muassa Aviris-apuvälinemyymälä ja Näköpiste Polar-Print. Daisy-soittimien hinnat alkavat n. 400 eurosta.

Ladatun kirjan siirto tietokoneelta muistikortille tai -tikulle Daisy-apurin avulla

Siirrätkö Celianetista lataamiasi kirjoja Daisy-soittimeen tai mp3-soittimelle muistikortin tai -tikun avulla?

Voit asentaa tietokoneellesi siirtoa helpottamaan ilmaisen ohjelman, jonka nimi on Daisy-apuri.

Kun käytät Daisy-apuria, sinun ei tarvitse enää purkaa zip-tiedostoja. Ohjelma löytää lataamasi kirjat ja siirtää ne automaattisesti muistikortille tai -tikulle.

Daisy-apuri toimii Windows-tietokoneella.

Daisy-apurin on tuottanut Näkövammaisten liiton Tiedonhallintapalvelut Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Lue käyttöohje ja lataa Daisy-apuri. (Näkövammaisten liiton verkkosivuilta)