Siirry sisältöön

Laskutus

Muiden valtion virastojen tapaan Saavutettavuuskirjasto Celia vastaanottaa vain verkkolaskuja. Celia pyytää laskut verkkolaskuina valtionhallinnon verkkolaskuoperaattorina toimivan Posti Messaging Oy:n kautta.

Lisätietoja valtion laskujen pakollisista vaatimuksista löydät Valtiokonttorin verkkolaskutussivuilta.

Celian verkkolaskutustiedot

 • Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003702458728004
 • Välittäjä: Posti Messaging Oy
 • Välittäjän operaattoritunnus: FI28768767
 • Peppol-tunnus: 0216:003702458728004
 • Y-tunnus: 0245872-8
 • ALV-tunnus FI02458728

Laskutusohjeet

Saavutettavuuskirjasto Celia ei vastanota paperilaskuja tai laskua, joka on lähetetty sähköpostin liitteenä esim. PDF-muodossa. Valtiolle ei voi lähettää ja valtio ei lähetä laskuja sähköpostin liitteenä. Valtio vastaanottaa vain Eurooppa-normin mukaisia laskuja.

Jos toimittajalla ei ole käytössään verkkolaskutusta tukevaa taloushallinnon ohjelmaa, toimittaja voi käyttää verkkolaskun lähettämiseen Handi-toimittajaportaalia tai Peppol Portal -palvelua.

Jos sinulla ei ole vielä pääsyä Handi-portaaliin ja haluat lähettää laskun sen kautta, ota yhteyttä Saavutettavuuskirjasto Celian hallintoon sähköpostitse: [email protected]. Celia lähettää sinulle kutsun portaaliin.

Laskulla tulee olla riittävät ja oikeat tiedot, jotta laskun käsittely voidaan automatisoida. Laskulla tulee olla:

 • viite: tilausnumero, sopimusnumero, kustannuspaikka, projekti
 • tilaava yksikkö/osasto ja tilaajan nimi, tilauspäivä ja tilauksen toimituspäivä
 • toimittajan nimi, y-tunnus, pankkitiedot ja yhteyshenkilön nimi
 • tilauksen tuotenimi, määrä (kappalemäärä tms.), yksikköhinta, yhteishinta
 • ALV-määrä ja -kanta (summa ja %).

Laskussa tulee käyttää 21 päivän maksuehtoa. Celia noudattaa Valtiokonttorin määräystä valtion ostolaskujen maksuehtojen noudattamisesta (VK/1626/00.00.01.06.00/2020).

Ulkopuoliset palkkionsaajat

Celia käyttää ulkopuolisten palkkionsaajien työkorvauksiin ja matkakuluihin valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeiden ePalkkio-palvelua. Palvelun kautta valtion ulkopuoliset palkkionsaajat ja matkustajat pystyvät laskuttamaan toimeksiannon tehneeltä valtion virastolta sovitut palkkiot sekä kulu- ja matkakustannukset.

Palkkionsaaja täyttää Suomi.fi -tunnistautumisen avulla sähköisen palkkio- ja/tai matkalomakkeen. Tämän jälkeen ne kiertävät Celiassa asiatarkastuksen ja hyväksynnän kautta maksuun. Hyväksyttyjen laskujen maksupäivät ovat keskiviikko ja perjantai. Tunnistautuminen palveluun toimii varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Kirjaudu ePalkkio ja matka -lomakkeelle.

Saat tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön työn sinulta tilanneelta celialaiselta sähköpostitse.

Huom! Ulkopuoliset palkkionsaajat toimittavat ePalkkio-palvelussa 1.2.2024 alkaen verokortin, joka on tarkoitettu vain palkkioiden tai työkorvausten maksamiseen. Palkkaverokortit eivät enää kelpaa palkkioiden maksuun.

Lisätiedot

Talous- ja hallintojohtaja Sami Nokelainen, [email protected], 0295 333 085