Siirry sisältöön

Uutiset

Muutoksia maksuttoman Daisy-soittimen lainauksessa

Henkilöt, joilla on näköön perustuva lukemiseste, voivat jatkossa anoa Daisy-soitinta lainaksi suoraan Näkövammaisten Keskusliiton Daisy-neuvonnasta. Vaihtoehtoisesti maksuttoman Daisy-soittimen voi myös mahdollisesti saada apuvälineenä Kelalta tai oman sairaanhoitopiirin keskussairaalalta. Tutustu eri vaihtoehtoihin Daisy-soittimen hankkimiseksi.

Celian äänikirjoja voi käyttää myös omalla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Daisy-soitin ei siis ole edellytys Celian palveluiden käytölle. Lue lisää äänikirjojen kuuntelusta eri päätelaitteilla.

Daisy-soittimen lainausta rajattiin

Sosiaali- ja terveysministeriön 5.2.2015 tekemän päätöksen mukaan Näkövammaisten keskusliitolle (NKL) Daisy-soitinten lainaukseen osoitettu RAY-avustus pienenee. Siksi NKL lainaa Daisy-soittimia vain henkilöille, joiden lukemiseste perustuu näköön. Nyt lainassa olevaa soitinta ei tarvitse palauttaa, ja rikkoutuneet soittimet huolletaan tarvittaessa kuten tähänkin asti.

Celian palvelut ja kirjatarjonta ovat jatkossakin tarkoitettu kaikille, joiden on vaikea lukea painettua kirjaa esim. lukivaikeuden, heikentyneen näön, sairauden tai vamman takia.