Siirry sisältöön

Uutiset

Celian kirjastojärjestelmä vaihtuu helmi-maaliskuussa

Celian kirjastojärjestelmä vaihtuu helmi-maaliskuussa 2017. Samalla otetaan käyttöön uudistunut Celianet-verkkopalvelu. Vuodenvaihteen yli mennään kuitenkin vanhalla kirjastojärjestelmällä, ja kaikki Celian palvelut jatkuvat kuten nytkin.

Tiedotamme käyttäjiämme uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton etenemisestä säännöllisesti  tammikuusta alkaen. Siirtyminen uuteen järjestelmään ei edellytä käyttäjiltä mitään toimenpiteitä eikä käyttäjätunnuksia tarvitse vaihtaa.  Käyttöönoton yhteydessä on kuitenkin odotettavissa helmikuussa enintään kahden viikon käyttökatko, jolloin kirjojen lainaaminen ei onnistu. Tauon tarkka aikataulu tarkentuu ensi vuoden puolella, ja tiedotamme siitä erikseen.

Uutta Celianet-verkkopalvelua on kehitetty yhdessä käyttäjien kanssa. Kirjastojärjestelmässä on parhaillaan menossa rakennusvaihe, ja tammi-helmikuussa eri käyttäjäryhmät testaavat järjestelmää. Järjestelmän testaajiksi on valittu henkilöitä palvelun eri kohderyhmistä.

Myöhemmin, vuoden 2017 aikana, Celia kehittää myös äänikirjojen lainausta mobiililaitteilla. Tavoitteena on, että äänikirjat voi sekä lainata että kuunnella suoraan Pratsam Reader -mobiilisovelluksessa.