Siirry sisältöön

Ymmärrän!-seminaari

Seminaarin tunnus, jossa on sana Ymmärrän. Yläpuolella on piirroskuva, jossa pieni ihmishahmo seisoo tietokoneen päällä. Tietokoneen näytöllä on virheettömyyttä kuvaava symboli ja vieressä ikoneja, joilla kuvataan erilaisia tapoja esittää verkkopalvelun sisältöä.

Seminaari verkkopalvelujen sisältöjen ymmärrettävyydestä 29.5.2018

Pitääkö virkamiehen aina viestiä vaikeasti? Mitä kaikkea sisältöjen ymmärrettävyys tarkoittaa käytännössä? Tiesitkö, että kielen selkeys on keskeinen osa verkkopalvelun saavutettavuutta? Miksi ja miten asiakkaan näkökulma kannattaa ottaa huomioon? Miten saavutettavuusdirektiivi liittyy ymmärrettävyyteen ja miten saavutettavuusdirektiivin vaatimukset voi ottaa käytännössä huomioon?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen Ymmärrän!-seminaarista, jonka Celia järjestää 29.5. Helsingissä, Kuntatalossa. Seminaari on maksuton, ja paikan päälle mahtuu 150 julkishallinnossa työskentelevää osallistujaa.

Ohjelmassa kattavasti tietoa ja tapausesimerkkejä

Ohjelma tarkentuu maaliskuun aikana. Luvassa on kokonaisuutta avaavia puheenvuoroja ja esimerkkejä julkishallinnon onnistuneista verkkopalvelu-uudistuksista, joissa mm. tekstejä selkeyttämällä on saatu myös taloudellisia hyötyjä.

Seminaarissa on tarkoitus antaa käytännön eväitä ainakin näihin asioihin:

  • Mitä saavutettavuus on?
  • Miksi verkkopalvelujen sisältöjen saavutettavuus on tärkeää?
  • Miten tuleva (ja nykyinen) lainsäädäntö ohjaa verkkopalvelujen suunnittelijoita ja sisältöjen tekijöitä saavutettavuuden osalta?
  • Miten verkkopalvelujen ymmärrettävyyttä voidaan käytännössä parantaa ja mitä hyötyä siitä on?

Seuraa etänä tai katso myöhemmin verkosta

Kiinnostaako aihe, mutta et pääse paikalle? Seminaari streamataan verkossa, jossa sitä voi seurata ilman kirjautumista. Kuntatalon luentosalin 150 paikkaa on alustavasti varattu julkishallinnolle, mutta seminaaria voi seurata verkossa kuka tahansa aiheesta kiinnostunut.

Onko streamauksenkin seuraaminen mahdotonta? Ei hätää! Seminaari taltioidaan ja esitykset tulevat verkkoon, josta niitä voi katsoa itselleen sopivana hetkenä.

Päivitämme tälle sivulle seminaarin ohjelman, kun se täsmentyy. Ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa, kun ohjelma on varmistunut.

Laita yksi kevään tärkeimmistä päivistä eli tiistai 29.5. kalenteriisi jo nyt!

Haluatko muistutuksen sähköpostiisi, kun ilmoittautuminen alkaa?

Jätä tällä lomakkeella sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme tiedon ilmoittautumisen alkamisesta. Sähköpostin jättäminen lomakkeella ei velvoita sinua mihinkään. Voimme lähettää sähköpostiisi myös muuta seminaariin liittyvää tietoa (esim. linkin etäseuraamista varten).