Siirry sisältöön

Ymmärrän!-seminaari

Seminaarin tunnus, jossa on sana Ymmärrän. Yläpuolella on piirroskuva, jossa pieni ihmishahmo seisoo tietokoneen päällä. Tietokoneen näytöllä on virheettömyyttä kuvaava symboli ja vieressä ikoneja, joilla kuvataan erilaisia tapoja esittää verkkopalvelun sisältöä.

Seminaari verkkosisältöjen ymmärrettävyydestä 29.5.2018

Pitääkö virkamiehen aina viestiä vaikeasti? Mitä kaikkea sisältöjen ymmärrettävyys tarkoittaa käytännössä? Tiesitkö, että kielen selkeys on keskeinen osa verkkopalvelun saavutettavuutta? Miten saavutettavuusdirektiivi liittyy ymmärrettävyyteen ja miten tuleva lainsäädäntö ohjaa verkkosisältöjen tekijöitä?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen Ymmärrän!-seminaarista, jonka Celia järjestää 29.5. Helsingissä, Kuntatalossa (Toinen linja 14, 00530 Helsinki). Seminaari on maksuton, ja paikan päälle mahtuu 150 julkishallinnossa työskentelevää osallistujaa.

Seminaarin ohjelma

8.30-9.00: Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.00-9.10: Seminaarin avaus, Jaana Lehtovirta, Etelä-Suomen aluehallintovirasto (Twitter: @JaanaLehtovirta)

9.10-10.00: Apua, saavutettavuusdirektiivi tulee – mitä se tarkoittaa verkkopalvelun sisällöntuottajille? Kirsi Ylänne ja Johanna Koskela, Celia (Twitter: @kirsiylanne, @JohannaKoskela)

10.00-10.30: Verkkopalvelun saavutettavuus – asiallista, selkeää ja ymmärrettävää viestintää. Marianne Laaksonen ja Liisa Raevaara, Kotus

10.30-10.50: Tauko

10.50-12.00: Veroista ymmärrettävästi? Sisällön muotoilulla tuloksia vero.fi-uudistuksessa. Seniha Cihangir, Verohallinto (Twitter: @senihacihangir)

12.00-13.00: Lounastauko. Lounas on omakustanteinen; mahdollisuus syödä esim. Kuntatalon ravintola Kuntakalliossa. Suosittelemme ostamaan lounaslipukkeen ravintolasta jo aamulla lounaan sujuvoittamiseksi.

13.00-13.30: Selkeä uutiskirje saavuttaa viljelijät. Pia-Maria Jokipii, Maaseutuvirasto (Twitter: @PiaMariaJ)

13.30-14.10: Uusi tukes.fi opastaa ja ohjeistaa – hus vaikeat sanat, tervetuloa selkeä kieli. Mirva Kipinoinen, Tukes (Twitter: @MirvaKi)

14.10-14.30: Kahvitauko

14.30-15.00: Visuaalisuudesta vetovoimaa viestintään – esimerkkejä THL:stä. Anne-Mari Kiviniemi, THL (Twitter: @amkivi)

15.00-15.40: Omaishoidontuki maksetaan 2. maksuluokan mukaan (SOTE LTK 20.12.2011 § 162) – Oulun kaupungin omaishoidontuen päätöstekstien selkeyttäminen. Lea Ansamaa, Oulun kaupunki

15.40-15.50: Seminaarin yhteenveto

Seminaarin juontaa Rauna Nerelli (Twitter: @Nerelli)

Twitterissä voi kommentoida käyttämällä aihetunnistetta #ymmärrän2018. Voit kysyä ja kommentoida myös viestiseinän kautta. Lähetä viesti numeroon 12154 ja aloita viestisi tunnisteella ymmarran.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ilmoittautuminen on päättynyt ja seminaaritila Kuntatalolla on täynnä. Voit tiedustella jonopaikkoja osoitteesta tiedotus@celia.fi.

Lähetämme muistutuksen ilmoittautuneille noin viikkoa ennen seminaaria. Voit perua ilmoittautumisesi lähettämällä viestin osoitteeseen tiedotus@celia.fi.

Etänä osallistuminen

Seminaari streamataan verkossa, jossa sitä voi seurata ilman kirjautumista. Myös kommentointi verkon kautta on mahdollista.

Seminaarin seuraaminen etänä ei vaadi ilmoittautumista. Voit jättää tällä lomakkeella sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle muistutuksen ja linkin etäseurantaa varten. Lähetämme osoitteeseen seminaarin jälkeen myös tiedon, kun esitysmateriaalit ja taltioinnit löytyvät verkkosivuilta.

Palaute

Toivomme palautetta seminaarista. Tähän avataan lyhyt palautekysely seminaarin jälkeen.

Kysyttävää?

Jos seminaarista tulee kysyttävää, ota meihin yhteys:

  • johanna.koskela@celia.fi
  • kirsi.ylanne@celia.fi

Toukokuussa tavataan!