Siirry sisältöön

Ymmärrän-seminaari

Ymmärrän 2021 – Rima korkeammalle!

Verkkoseminaari, 7.4.2021

Ymmärrän-seminaari on suunnattu erityisesti julkishallinnon viestijöille, sisältöjä tuottaville asiantuntijoille ja valmistelijoille sekä johdolle. Neljättä kertaa järjestetyn maksuttoman seminaarin teemana oli tällä kertaa saavutettavuustyön riman nostaminen. Digipalvelulain jälkeen oli korkea aika tarkastella, miten saavutettavuustyötä kannattaa tehdä ja mitä saavutettavuuden saralla siintää seuraavaksi horisontissa!

Tapahtumassa oli viittomakielen tulkkaus sekä kirjoitustulkkaus.

Tallenteen päivästä ilman tekstityksiä voit katsoa täältä. Tekstitetyt tallenteet puheenvuoroista löytyvät YouTube-kanavaltamme ja linkkeinä alempaa tältä sivulta.

Ohjelma

9.15 Seminaarin avaus. Minna Karvonen, johtaja, taiteen ja kulttuuriperinnön vastuualue, OKM.

9.30 Missä rima on lain valvonnan näkökulmasta. Viena Rainio, ylitarkastaja, AVI:n saavutettavuustiimi. Rainion esityksen diat (pdf).

10.15 Kokemuksia saavutettavien videoiden tuottamisesta. Riitta Taarasti, tuottaja ja toimittaja, Kirjastokaista. Taarastin esityksen diat (pdf).

10.45 Tauko

10.50 Kognitiivisen saavutettavuuden arviointi Selkeästi meille -hankkeessa. Selkeästi meille -hankkeen työntekijät. Selkeästi meille -hankkeen esityksen diat (pdf).

11.30 Lounastauko

12.30 Accessibility + organisation (Saavutettavuus organisaatioissa). Erik Gustafsson, saavutettavuusasiantuntija, Axesslab. Esitys on englanninkielinen, tekstitys ja tulkkaus suomeksi. Gustafssonin esityksen diat (pdf).

13.05 Saavutettavuus hankinnoissa. Annika Valtari, UX & Accessibility Lead, Eficode. Valtarin esityksen diat (pdf).

13.35 Tauko

13.45 Kielellinen saavutettavuus verkkopalveluissa. Mari Kervinen, Kela.fi:n päätoimittaja, Kela. Kervisen esityksen diat (pdf).

14.15 Seminaarin päätössanat.

Haluatko meiltä viestejä jatkossa?

Voit jättää tällä lomakkeella sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme sinulle tietoa Ymmärrän-seminaarista esimerkiksi, kun ohjelma on julkaistu tai kun seuraavan vuoden seminaaripäivä on selvillä. Huomioithan, että tämä ei ole ilmoittautumislomake itse tapahtumaan!

Piirros naisesta, joka pitelee itseääni isompaa kynää.

Kysyttävää?

Jos seminaarista tulee kysyttävää, ota meihin yhteyttä:

Johannes Koski (johannes.koski@celia.fi)
Miia Kirsi (miia.kirsi@celia.fi)
Kirsi Ylänne (kirsi.ylanne@celia.fi)