Siirry sisältöön

Palvelut yleisille kirjastoille

Celian äänikirjapalvelu ja CD-kirjakerhot kirjastossa

infograafi, jossa on kuvattu Celian palvelujen potentiaalisten käyttäjien määrä (250 000 suomalaista). Grafiikassa on myös kuvattu Celian palvelu lyhyesti: äänikirjojen määrä (40 000), jakelutavat (verkko, mobiili ja CD-levyt) sekä se, että palveluun liitytään kirjastossa.

Arviolta ainakin 5 %:lla väestöstä on vakava lukemista haittaava este. He eivät voi käyttää yleisen kirjaston tavallista kokoelmaa kuin ehkä rajatuilta osin (esim. äänikirjat tai isotekstiset kirjat).

Tarjoa tälle ryhmälle kirjastosi kautta pääsy Celian laajaan äänikirja-aineistoon:

  • Kirjastolle ja asiakkaalle edullista: palvelun käyttö on ilmaista.
  • Henkilökunnalle helppoa hoitaa: rekisteröijä (kirjaston henkilökuntaa) täyttää asiakkaasta verkkolomakkeen, muuta ei tarvita.
  • Parannat monen kuntalaisen elämänlaatua, katso haastattelu

Toimi näin:

  1. Liitä ensin kirjastosi Celian yhteisöasiakkaaksi verkkolomakkeella.
  2. Saat sähköpostiisi kirjaston yhteiset palvelun käytön tunnukset ja omat henkilökohtaiset tunnuksesi kirjastosi rekisteröijien hallintaan.
  3. Liitä henkilökuntaa rekisteröijiksi.
  4. Henkilökunta voi aloittaa asiakkaiden rekisteröinnit.

Kun kirjasto liittyy Celian yhteisöasiakkaaksi, se hyväksyy kirjaston ja Celian välisen sopimuksen ehdot. Jokainen kirjasto voi tehdä oman sopimuksensa Celian kanssa, niin pääkirjasto, sivukirjastot kuin muutkin yksiköt.

Lisätietoa:

Palvelun sisältö

Lukemisesteinen asiakas (tai hänen yhteyshenkilönsä) ohjataan yleisessä kirjastossa Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi tai liitetään CD-kirjakerhoihin. Kirjasto voi myös perustaa lainattavan CD-äänikirjakokoelman. Lue lisää rekisteröinnistä