Siirry sisältöön

Palvelut yleisille kirjastoille

Celian äänikirjapalvelu kirjastossa

infograafi, jossa on kuvattu Celian palvelujen potentiaalisten käyttäjien määrä (250 000 suomalaista). Grafiikassa on myös kuvattu Celian palvelu lyhyesti: äänikirjojen määrä (40 000), jakelutavat (verkko, mobiili ja CD-levyt) sekä se, että palveluun liitytään kirjastossa.

Kirjasto voi palvella lukemisesteisiä asiakkaitaan Celian äänikirjapalvelun avulla. Kirjasto saa äänikirjalainauksen käyntiin liittymällä Celian yhteisöasiakkaaksi.

Celian yhteisöasiakkaaksi liittynyt kirjasto saa oikeuden rekisteröidä itse Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi kirjaston asiakkaita, joille on vaikeaa lukea tavallista tekstiä. Rekisteröinti tapahtuu Celianet-verkkopalvelussa, johon kirjasto saa omat tunnukset asiakkaiden rekisteröintiä varten.

Myös Celian vanhat kirjastoasiakkaat voivat ottaa käyttöönsä asiakkaiden rekisteröintitoiminnon.

Kun kirjasto liittyy Celian yhteisöasiakkaaksi, se hyväksyy kirjaston ja Celian välisen sopimuksen ehdot. Jokainen kirjasto tekee oman sopimuksensa Celian kanssa, niin pääkirjasto, sivukirjastot kuin muutkin yksiköt.

Celian asiakaspalvelu auttaa kirjastoja kaikissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa.

Miten kirjasto voi palvella asiakkaita?

Lukemisesteinen asiakas (tai hänen yhteyshenkilönsä) voidaan ohjata yleisessä kirjastossa Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Kirjasto voi myös perustaa lainattavan cd-äänikirjakokoelman.

Kirjasto käy asiakkaan kanssa läpi Celian aineiston käytön periaatteet keskustelemalla ja muun ohjeistuksen avulla. Kirjaston asiakas ei tarvitse kirjallista ilmoitusta lukemisesteestä.