Siirry sisältöön

Palvelut hoiva-alalle

Nuori nainen opastaa iäkästä naista tabletin käyttöön.

Onko sinulla asiakkaita, jotka lukevat kirjaa mieluummin kuuntelemalla?

Celian äänikirjojen avulla hoiva-alan yhteisöt voivat lisätä asiakkaidensa mahdollisuuksia nauttia kirjallisuudesta huolimatta esimerkiksi ikääntymisen mukanaan tuomista rajoitteista lukea tavallista kirjaa.

Lukemista vaikeuttaa ikäihmisten kohdalla usein mm.

  • heikentynyt näkökyky
  • alentunut toimintakyky
  • lihasheikkous
  • mielenterveyden tai muistin ongelma

Paitsi lukuelämyksiä asiakkaille Celian äänikirjat tarjoavat merkityksellistä sisältöä hoivayhteisöjen viriketoimintaan. Lisäksi Celian palvelut ovat täysin maksuttomia kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa.

Palveluun liittyvä hoivayhteisö voi olla vanhusten palvelutalo, vammaisten hoivakoti tai kuntoutuslaitos – julkinen tai yksityinen. Hoivayhteisö liittyy Celian asiakkaaksi verkkolomakkeella. Tunnukset palvelun käyttöön toimitetaan noin viikon kuluessa lomakkeen lähettämisestä. Kirjoja asiakas lukee verkon kautta tai tarvittaessa CD-äänikirjoina.

Verkkokuuntelu – helppo tapa lukea kirja

Liittämällä hoivayhteisösi Celian äänikirjojen verkkokäyttäjäksi, saat asiakkaillesi heidän toiveittensa mukaista luettavaa nopeasti ja vaivattomasti.

Jotta kirjojen lukeminen verkon kautta olisi mahdollisimman sujuvaa, voi suurissa hoivakodeissa kukin osasto saada omat tunnukset kuuntelua varten.

Celianet-verkkopalvelun Ohjeita kuunteluun -osiosta löydät ohjeita ja vinkkejä äänikirjojen kuunteluun tabletilla ja tietokoneella.

Celian CD-palvelu

Äänikirjat voi tarvittaessa saada käyttöön myös CD-muodossa.

1. Liitä hoivayhteisö Celian asiakkaaksi

Lähetä hoivayhteisösi tiedot verkkolomakkeella. Saat sähköpostiin tunnukset, joilla voit lainata  Celian äänikirjoja Celianet-verkkopalvelusta.

2. Kirjaudu Celianetiin tunnuksilla

Kirjautuneena Celianetiin www.celianet.fi voit lainata maksutta 100 CD-äänikirjaa kuukaudessa 45 000 kirjan valikoimasta. CD-äänikirjat toimitetaan postitse noin viikon kuluessa lainaamisesta.

3. Lainaa äänikirjoja ja kierrätä asiakkaillasi

Lainaa erilaisia kirjoja ja kierrätä niitä lukevilla asiakkaillasi. Voit käyttää Celian äänikirjoja viriketoiminnassa myös ryhmässä kuunnellen, kun kaikki osallistujat ovat oikeutettuja palvelun käyttöön.

Kun kirjoja ei enää tarvita, hävitä CD-levyt sekajätteeseen.

4. Hanki sopiva kuuntelulaite hoivayhteisöösi

Celian CD-äänikirjojen kuunteluun tarvitaan soitin, joka toistaa mp3-tiedostoja. Tällaisia ovat esimerkiksi DVD-soittimet ja myös jotkut kaupalliset CD-soittimet. Kirjoja voi kuunnella myös Daisy-soittimilla, joita myyvät mm. apuvälinemyymälät. Daisy-soitin on helppokäyttöinen ja kestävä laite, jossa on suuret ja selkeät painikkeet.

Soitinta hankittaessa on tärkeä tarkistaa, että laite muistaa, mihin kuuntelussa on jääty ja osaa jatkaa suoraan tästä kohdasta seuraavalla kuuntelukerralla.

Kirjavinkit helposti uutiskirjeestä

Hoiva-alan yhteisöille suunnattu uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Celian palveluista sekä kirjavinkkejä erityisesti selkokielisistä kirjoista ja helppolukuisista tarinoista ja kertomuksista. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!