Siirry sisältöön

Palvelut hoiva-alalle

Nuori nainen opastaa iäkästä naista tabletin käyttöön.

Hoiva- ja hoitoalan yhteisöt, esimerkiksi vanhusten palvelutalot, vammaisten hoivakodit ja kuntoutuslaitokset, voivat liittyä Celian yhteisöasiakkaiksi ja lainata kirjallisuutta maksutta omille asiakkailleen.

Hoivayhteisö liittyy Celian asiakkaaksi verkkolomakkeella. Käyttäjätunnukset Celianet-verkkopalveluun lähetetään noin viikon kuluessa lomakkeen lähettämisestä.

Tästä saat tietoa asiakkuuden lopettamisesta.

Lainaaminen suoraan verkosta ja cd-levyjen lainaus

Yhteisöasiakkaina hoiva-alan toimijat voivat liittyä Celian äänikirjapalvelun verkkokäyttäjäksi. Äänikirjat lainataan ja ladataan suoraan Celianet-verkkopalvelusta. Ladattavissa on koko  40 000 äänikirjan kokoelma. Ladatut kirjat ovat mp3-muodossa ja ne voi tarvittaessa tallentaa esimerkiksi muistitikulle tai cd-levylle.

Celian äänikirjoja voi lainata myös cd-levyinä.  Hoivayhteisöllä voi olla Celiassa kaksi tiliä: toinen verkkokäyttöä varten ja toinen cd-levyjen lainausta varten. Lisätietoa molempien lainaustapojen yhtäaikaisesta käytöstä saa Celian asiakaspalvelusta: palvelut@celia.fi.

Hoivayhteisö voi liittyä myös kirjakerhopalveluun, jolloin Celiasta lähetetään kirjapaketti joka kuukausi. Kirjakerhoihin voi liittyä kätevästi Celianet-verkkopalvelun kautta.

Äänikirjojen kuuntelu

Celian cd-muotoisia äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi sellaisella cd- tai dvd-soittimella, joka toistaa mp3-tiedostoja. Käyttöön suositellaan sellaista mallia, jossa on edellisen pysäytyskohdan muisti. Ladattuja kirjoja voi kuunnella myös tietokoneella, tabletilla tai mp3-soittimella. Celia tarjoaa tabletin ja muiden mobiililaitteiden käyttäjille maksuttoman Pratsam Reader -sovelluksen, jonka avulla kirjoja on helppo kuunnella.

Kirjoja voi kuunnella myös Daisy-soittimella. Daisy-soitin on helppokäyttöinen ja kestävä laite, jossa on suuret ja selkeät painikkeet. Soitin muistaa kohdan, johon kuuntelu on edellisellä kerralla keskeytetty. Daisy-soittimen hankinnasta saa tietoa kohdasta Daisy-soittimen hankinta.

Ohjeita kuunteluun -osiosta löydät yksityiskohtaisia ohjeita kirjojen kuunteluun tietokoneella ja tableteilla.