Siirry sisältöön

Palvelut hoiva-alalle

Nuori nainen opastaa iäkästä naista tabletin käyttöön.

Hoiva- ja hoitoalan yhteisöt, kuten vanhusten palvelutalot, vammaisten hoivakodit ja kuntoutuslaitokset, voivat liittyä Celian yhteisöasiakkaiksi ja lainata kirjallisuutta maksutta omille asiakkailleen.

Hoivayhteisö liittyy Celian asiakkaaksi verkkolomakkeella. Käyttäjätunnukset Celianet-verkkopalveluun lähetetään noin viikon kuluessa lomakkeen lähettämisestä.

Tästä saat tietoa asiakkuuden lopettamisesta.

Lainaaminen suoraan verkosta ja cd-levyjen lainaus

Yhteisöasiakkaina hoiva-alan toimijat voivat liittyä Celian äänikirjapalvelun verkkokäyttäjäksi. Äänikirjat lainataan ja ladataan suoraan Celianet-verkkopalvelusta. Ladattavissa on yli 40 000 äänikirjan kokoelma. Ladatut kirjat ovat mp3-muodossa ja ne voi tarvittaessa tallentaa esimerkiksi muistitikulle tai cd-levylle.

Celian äänikirjoja voi lainata myös cd-levyinä.  Hoivayhteisöllä voi olla Celiassa kaksi tiliä: toinen verkkokäyttöä varten ja toinen cd-levyjen lainausta varten. Lisätietoa molempien lainaustapojen yhtäaikaisesta käytöstä saa Celian asiakaspalvelusta: palvelut@celia.fi.

Äänikirjojen kuuntelu

Celian cd-muotoisia äänikirjoja voi kuunnella sellaisella cd- tai dvd-soittimella, joka toistaa mp3-tiedostoja. Käyttöön suositellaan soitinmallia, jossa on edellisen pysäytyskohdan muisti. Ladattuja kirjoja voi kuunnella myös tietokoneella, tabletilla tai mp3-soittimella. Celia tarjoaa tabletin ja muiden mobiililaitteiden käyttäjille maksuttoman Pratsam Reader -sovelluksen, jonka avulla kirjoja on helppo kuunnella. Celianetin Ohjeita kuunteluun -osiosta löydät yksityiskohtaisia ohjeita kirjojen kuunteluun tietokoneella ja tableteilla.

Kirjoja voi kuunnella myös Daisy-soittimella. Daisy-soitin on helppokäyttöinen ja kestävä laite, jossa on suuret ja selkeät painikkeet. Soitin muistaa kohdan, johon kuuntelu on edellisellä kerralla keskeytetty. Lue lisää Daisy-soittimen hankinnasta.

Oma uutiskirje hoiva-alan yhteisöille

Hoiva-alan yhteisölle suunnattu uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa Celian palveluista sekä kirjavinkkejä erityisesti selkokielisistä kirjoista ja helppolukuisista tarinoista ja kertomuksista.
Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!