Siirry sisältöön

Äänikirjat yksityishenkilöille

nainen-sohvalla

Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai näön heikentymisen vuoksi? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa.

Kannattaa kokeilla – äänikirja avaa ovet kirjojen maailmaan!

Kymmeniätuhansia äänikirjoja

Celia tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa tuhat uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja on yhteensä jo yli 40 000.

Kirjojen joukossa on niin maksutonta kauno- ja tietokirjallisuutta kuin oppikirjoja eri kouluasteille. Saat Celian äänikirjapalvelun käyttöösi yleensä kirjastosta.

Kenelle Celian äänikirjat on tarkoitettu?

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää kaikki henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi

Kun liityt Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi kirjastossa, sinun ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa lukemisen vaikeudesta. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää.

Miten äänikirjoja kuunnellaan?

Voit lainata ja kuunnella äänikirjoja verkon kautta.

Celianet-verkkopalvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Voit lainata ja kuunnella kirjat Celianetistä heti lainaamisen jälkeen.

Jos käytät kännykkää tai tablettia, voit lainata ja kuunnella kirjoja helposti myös maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella.

Liity äänikirjojen käyttäjäksi kirjastossa

  1. Tarkasta kartasta, löytyykö lähistöltä Celian äänikirjoja tarjoavaa kirjastoa. Kaikki kirjastot eivät vielä tarjoa palvelua.
  2. Kysy kirjastosta, tarvitseeko Celian äänikirjapalveluun rekisteröitymistä varten varata aika.
  3. Kirjaston henkilökunta kertoo Celian äänikirjojen käytöstä ja palvelun käyttöehdoista ja myöntää tunnukset palvelun käyttöön. Saat tunnukset sähköpostiisi.
  4. Kirjallista todistusta lukemisesteestä ei kysytä. Olet käyttäjänä itse vastuussa siitä, että noudatat Celian käyttösääntöjä. Et tarvitse myöskään kirjastokorttia.
  5. Jos et voi mennä itse kirjastoon, tee läheisellesi tai ystävällesi valtakirja. Valtuuttamasi henkilö vie valtakirjan kirjastoon, jossa sinut rekisteröidään palveluun. Valtakirjaa ei voi postittaa kirjastoon.
  6. Opettaja voi ilmoittaa alaikäisen koululaisen Celian palveluun luokan kirjastovierailun yhteydessä. Tätä varten lapsen huoltajan tulee täyttää lupalomake. Lisää tietoa vanhemmille ja huoltajille

Voit rekisteröityä asiakkaaksi henkilökohtaisesti tai valtakirjan kautta missä tahansa kirjastossa, joka tarjoaa Celian äänikirjapalvelua. Läheisesi voi siis esimerkiksi viedä valtakirjan johonkin Helsingin kirjastoon, vaikka itse asuisit Pohjois-Suomessa.

Hae lähin Celian palvelua tarjoava kirjasto kartasta: 

Löydä lähin kirjastosi

Käytä automaattista paikannusta

Paikanna
Tai

Etsi osoitteellasi tästä.

Etsi

Jos kirjasto ei voi tarjota Celian äänikirjapalvelua

Jos et voi saada Celian äänikirjapalvelua käyttöösi kirjaston kautta, voit liittyä suoraan Celian asiakkaaksi. Tällöin ilmoituksen tekee verkkolomakkeella terveydenhuollon, erityisopetuksen tai vastaavan alan asiantuntija.

Opiskeletko korkeakoulussa?

Jos opiskelet korkeakoulussa ja tarvitset kurssikirjoja äänikirjoina, ota yhteys omaan korkeakoulukirjastoosi. Saat tunnukset Celian palvelun käyttöön sieltä. Lue lisää korkeakouluopiskelijoiden palveluista.

Celian tuottamat peruskoulun ja lukion oppikirjat ovat maksullisia. Ne tilataan Oppari-verkkokaupasta.

Kirjojen kuuntelu

Kirjoja voi kuunnella helposti tabletilla tai kännykällä Celian tarjoamalla maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella. Kirjoja voi kuunnella myös esim. tietokoneella tai mp3-soittimella. Lue lisää kirjojen kuuntelusta

Äänikirjat cd-levyillä

Osasta kirjastoja on mahdollista saada Celian äänikirjoja myös cd-levyillä. Lue lisää cd-levyjen lainaamisesta.

Lisää tietoa Celian kirjoista