Siirry sisältöön

Äänikirjat yksityishenkilöille

Henkilö kuuntelee äänikirjaa.

Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa. Celian äänikirjapalvelu on maksuton.

Kannattaa kokeilla – äänikirja avaa ovet kirjojen maailmaan!

Äänikirjapalvelun tunnukset saa kirjastosta tai koulusta

Celia tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa tuhat uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja on yhteensä jo yli 40 000. Tutustu valikoimaan Celianetissä.

Kenelle Celian äänikirjat on tarkoitettu?

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää vain ne henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa oppimisvaikeuden tai terveydellisten syiden takia. Lue lisää Celian äänikirjojen käyttöön oikeuttavista syistä.

Miten palvelun saa käyttöönsä?

Kirjastot liittävät Celian äänikirjojen käyttäjiksi lukemisesteisiä henkilöitä. Kysy kirjastostasi, miten heillä rekisteröinti on järjestetty: tarvitaanko ajanvarausta tms. Saat tunnukset palveluun kirjautumiseen heti rekisteröinnin jälkeen.

Koulut ja oppilaitokset liittävät palvelun piiriin koululaisia ja opiskelijoita, joilla on oppimisvaikeuksia tai muita lukemisen esteitä.

Miten äänikirjoja kuunnellaan?

Tavallisimmin kirjat lainataan ja kuunnellaan kännykälle tai tabletille asennetulla Pratsam Reader -sovelluksella. Kirjoja voi lainata ja kuunnella myös selaimessa Celianet-verkkopalvelussa. Voit kuunnella kirjat verkossa heti lainaamisen jälkeen.

Jos verkon kautta kuuntelu ei ole mahdollista, äänikirjat voi saada postitse CD-levyinä. Lue lisää cd-levyjen lainaamisesta.

Hyödyllisiä linkkejä

Käyttösäännöt Saavutettavuuskirjasto Celian henkilöasiakkaille
Valtakirja toisen puolesta asiointiin (pdf)
Tietoa koululaisten huoltajille
Palvelut korkeakouluopiskelijoille