Skip to content

Äänikirjat yksityishenkilöille

nainen makoilee sohvalla tabletti kädessään.

Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai näön heikentymisen vuoksi? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa.

Kannattaa kokeilla – äänikirja avaa ovet kirjojen maailmaan!

Kymmeniätuhansia äänikirjoja

Celia tuottaa kustantajien kirjoja äänikirjoiksi, jopa tuhat uutta äänikirjaa vuodessa. Celian äänikirjoja on yhteensä jo yli 40 000.

Kirjojen joukossa on niin maksutonta kauno- ja tietokirjallisuutta kuin oppikirjoja eri kouluasteille. Saat Celian äänikirjapalvelun käyttöösi kirjastosta tai koulusta.

Kenelle Celian äänikirjat on tarkoitettu?

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää vain ne henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi

Miten äänikirjoja kuunnellaan?

Voit lainata ja kuunnella äänikirjoja verkon kautta.

Celianet-verkkopalvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Voit lainata ja kuunnella kirjat Celianetistä heti lainaamisen jälkeen.

Jos käytät kännykkää tai tablettia, voit lainata ja kuunnella kirjoja helposti myös maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella.

Liity äänikirjojen käyttäjäksi kirjastossa

  1. Lähes kaikissa Suomen kunnissa on kirjasto, jossa voi liittyä Celian asiakkaaksi. Kaikki kirjastot eivät tarjoa palvelua, joten kysy oman lähikirjastostasi tilannetta.
  2. Kysy kirjastosta, tarvitseeko Celian äänikirjapalveluun rekisteröitymistä varten varata aika.
  3. Kirjaston henkilökunta kertoo Celian äänikirjojen käytöstä ja palvelun käyttöehdoista ja myöntää tunnukset palvelun käyttöön. Saat tunnukset sähköpostiisi.
  4. Olet käyttäjänä itse vastuussa siitä, että noudatat Celian käyttösääntöjä.
  5. Jos et voi mennä itse kirjastoon, tee läheisellesi tai ystävällesi valtakirja. Valtuuttamasi henkilö vie valtakirjan kirjastoon, jossa sinut rekisteröidään palveluun. Valtakirjaa ei voi postittaa kirjastoon.
  6. Koulujen erityisopettajat voivat rekisteröidä oppilaita Celian äänikirjojen käyttäjiksi. Lisää tietoa vanhemmille ja huoltajille.

Voit rekisteröityä asiakkaaksi henkilökohtaisesti tai valtakirjan kautta missä tahansa kirjastossa, joka tarjoaa Celian äänikirjapalvelua. Läheisesi voi siis esimerkiksi viedä valtakirjan johonkin Helsingin kirjastoon, vaikka itse asuisit Pohjois-Suomessa.

Koululaiset ja opiskelijat voivat saada tunnukset koulusta

Oppilaitosten erityisopettajat voivat rekisteröidä oppilaita Celian äänikirjapalveluun. Lisää tietoa Celian palveluista kouluille ja opettajille

Kysy koulun erityisopettajalta, onko koulun kautta jo mahdollisuutta liittyä äänikirjapalveluun. Jos koulun kautta ei voi rekisteröityä, oppilas voi edelleen liittyä palveluun kirjastossa.

Lue lisää Tietoa huoltajille -sivulta

Pdf-lomake, jolla huoltaja antaa luvan lapsen rekisteröimiseksi äänikirjapalveluun

Jos kirjasto tai koulu ei voi tarjota Celian äänikirjapalvelua

Jos et voi saada Celian äänikirjapalvelua käyttöösi kirjaston tai koulun kautta, voit liittyä suoraan Celian asiakkaaksi. Tällöin ilmoituksen tekee verkkolomakkeella terveydenhuollon, erityisopetuksen tai vastaavan alan asiantuntija.

Opiskeletko korkeakoulussa?

Jos opiskelet korkeakoulussa ja tarvitset kurssikirjoja äänikirjoina, ota yhteys omaan korkeakoulukirjastoosi. Saat tunnukset Celian palvelun käyttöön sieltä. Lue lisää korkeakouluopiskelijoiden palveluista.

Kirjojen kuuntelu

Kirjoja voi kuunnella helposti tabletilla tai kännykällä Celian tarjoamalla maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella. Kirjoja voi kuunnella myös esim. tietokoneella tai mp3-soittimella. Lue Celianetistä ohjeita kirjojen kuunteluun

Äänikirjat cd-levyillä

Osasta kirjastoja on mahdollista saada Celian äänikirjoja myös cd-levyillä. Lue lisää cd-levyjen lainaamisesta.

Lisää tietoa Celian kirjoista