Siirry sisältöön

Uutiset

Tarkensimme Celian tietosuojakuvausta

Olemme tarkentaneet Celian tietosuojakuvausta, jotta siitä käy selkeämmin ilmi, mitä henkilötietoja keräämme, miksi niitä keräämme ja miten me sekä alihankkijamme niitä käsittelevät. Tarkennukset eivät muuta Celian tietosuojakäytäntöjä eivätkä vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Kuvaukseen 10.1.2022 tehtyjä tarkennuksia ovat muun muassa:

  • Poistamme päättyneisiin asiakkuuksiin liittyvät henkilötiedot keskitetysti kerran vuodessa.
  • Asiakkuuden päättymisen jälkeen tietoja säilytetään kahdesta viiteen vuotta ennen poistamista. Tämä tehdään mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämiseksi.
    • Tietoja säilytetään korkeintaan kaksi vuotta, jos asiakas ei ole lainannut mitään tai jos lainakirjat on luettu Celianetissä tai Pratsam Reader -mobiilisovelluksella.
    • Tietoja säilytetään korkeintaan 5 vuotta, jos asiakas on lainannut kirjan CD-levynä tai tietokoneelle ladattavana tiedostona.
  • Celian keräämiä henkilötietoja ovat: etu- ja sukunimi, postiosoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite, puhelinnumero, henkilötunnus ja vapaaehtoisesti annettava lukemisesteen syy. Tarvittaessa pyydetään myös huoltajan tietoja kuten nimeä, yhteystietoja ja huoltajuusroolia.

Jos sinulla on kysyttävää Celian tietosuojakäytännöistä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.