Siirry sisältöön

Uutiset

Celiassa erityinen huomio lapsiin ja nuoriin

Celian strategian vanavedessä olemme julkaisseet lasten ja nuorten strategian, joka kurkottaa vuoteen 2025 saakka ja keskittyy siihen, miten palvelemme lapsia, nuoria ja nuoria aikuisia mahdollisimman hyvin. Kyseessä on Celialle niin tärkeä asiakasryhmä, että erityinen panostaminen heihin on yksi lähivuosien keskeisistä teemoistamme. Visiomme onkin, että vuonna 2025 Celia on lasten, nuorten ja nuorten aikuisten yhdenvertaisen lukemisen paras asiantuntija ja yhteistyökumppani.

Aktiivisuuden lisääminen keskeinen haaste

”Lasten ja nuorten sekä koulujen asiakkuuksien määrä Celiassa on kasvanut voimakkaasti muutaman viime vuoden aikana. Nämä asiakkaat kuitenkin lainaavat aineistoa meiltä hälyttävän vähän. Käyttäjien aktivointi onkin yksi keskeisimmistä tavoitteistamme tällä strategiakaudella”, kertoo strategiaa laatimassa ollut koulujen sekä lasten ja nuorten asiakkuusvastaava Minna Katela.

Aktiivisuuden lisääminen lähtee asiakasymmärryksen syventämisestä. Jotta osaamme kehittää palveluitamme vastaamaan paremmin lasten ja nuorten tarpeita, tarvitsemme paremman käsityksen siitä, keitä sekä olemassa olevat että potentiaaliset asiakkaamme ovat, ja mitä he kaipaavat.

Palvelukumppanuudet ja kokoelma toiminnan ytimessä

Lasten ja nuorten strategiassa tärkeässä roolissa ovat palvelukumppanimme. ”Koulut ovat meille tärkeitä kumppaneita lasten ja nuorten tavoittamiseksi. Tällä strategiakaudella kehitämme yhteistyötä koulujen kanssa. Tavoite on, että Celian kirjat ja oppimateriaalit tulevat entistä aktiivisempaan käyttöön lapsille ja nuorille, joilla on haasteita lukemisen kanssa”, Celian asiakkuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Rauha Maarno sanoo.

Celiassa uskotaan, että lasten ja nuorten tavoittaminen ja lukemaan innostaminen nojaa loppujen lopuksi laadukkaaseen saavutettavaan aineistoon. ”Kehitämme aktiivisesti kokoelmaamme, jotta se tarjoaa ajantasaisia ja tasalaatuisia aineistoja niin lapsille, nuorille kuin nuorille aikuisille”, Minna Katela lupaa.

Lisätietoja

asiakkuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Rauha Maarno, puh. 0295 333 122