Siirry sisältöön

Uutiset

Celian uutta verkkopalvelusuunnittelijaa kiehtovat totuus, taide ja käyttäjäystävällisyys

Marko Kuparinen hymyilee

Kun haastattelee verkkopalvelusuunnittelijaksi rekrytoitua, ei odottaisi, että keskustelu lähtee taiteesta.

Marko Kuparinen on Celian uusi verkkopalvelujen kehittäjä, jonka tausta on taiteen tutkimuksessa.

”Taiteessa kiehtoo sellainen, joka kertoo totuudesta, puhuttelee ja auttaa ymmärtämään elämää ja maailmaa. Auttaa jaksamaan ja elähdyttää.”

Koodausta Marko alkoi opetella, kun innostui internetin alkuaikoina ideasta, että kuka tahansa voi perustaa vaikka oman lehden. No ihan näinhän netti ei enää toimi, mutta tästä avautui ura IT-puolelle.

Melkein kuin lätkäjoukkueessa töissä

”Mulla on ollut onni saada tehdä kiinnostavia töitä ja olla hyvissä tiimeissä. Se on vähän kuin lätkäjoukkue, jos saadaan yhdessä tehtyä jotain hienoa.”

Marko on työskennellyt muun muassa Kansallisgalleriassa arkiston ja tietokantojen parissa, Taideteollisessa korkeakoulussa Väitöskirjat verkkoon -projektissa sekä Palmeniassa palkinnonkin saaneessa opintoluotsi.fi-verkkopalveluprojektissa.

Muut verkkopalvelut, joissa Marko on ollut mukana, liittyvät koulutuksen ja työelämän nivelvaiheiden yhdistämiseen Helsingin yliopistolla.

Verkkopalvelua ei koskaan tehdä kaikille

”Käyttäjälähtöisyyttä haluan tuoda näistä aiemmista töistäni tähän työhön. Tärkeää on miettiä, kenelle palvelua tehdään. Palvelua tehdään aina joillekin, ei kaikille.”

Esiselvitykset voivat viedä aikaa, mutta silloin voidaan Markon mielestä saada hyvin toimiva verkkopalvelu. Hän korostaa uskallusta karsia ja kokeilla erilaisia asioita.

” Käytimme töissä.fi-verkkopalvelussa infografiikkaa aikana, jolloin sitä tekivät lähinnä vain Helsingin Sanomat ja Yle”, Marko innostuu.

Auttaminen on Markolle tärkeää

Työ Celiassa kiehtoo, koska siinä saa auttaa muita. Markolle on tärkeää päästä kehittämään palveluita, joiden avulla voidaan tehdä käyttäjien elämästä parempaa.

”Olen myös toiminut joskus kirjastolaisten kanssa ja se on ollut hyvää porukkaa. Ajattelin, että jos täällä olisi sama asia.”

Toivomme niin. Tervetuloa Celiaan, Marko!

 

Kirjoittaja: Rauna Nerelli