Siirry sisältöön

Palvelut korkeakouluopiskelijoille

Jos opiskelet ammattikorkeakoulussa, korkeakoulussa tai yliopistossa, voit lainata kurssikirjoja maksutta Celiasta. Lainaamista varten sinun täytyy hankkia tunnukset Celian tuottaman verkkopalvelun käyttöön.

Tutustu myös Celian äänikirjapalvelun esitteeseen Lue kuuntelemalla. Lainaa kurssikirjat äänikirjoina! Esitettä voi tilata myös painettuna.

Ilmoittaudu omassa korkeakoulukirjastossasi

Liity Celian äänikirjapalvelujen käyttäjäksi ensisijaisesti omassa korkeakoulukirjastossasi.  Korkeakoulukirjasto antaa sinulle tunnukset Celian tuottaman verkkopalvelun käyttöön.

Lukemiseste todennetaan korkeakoulukirjaston käytäntöjen mukaisesti aloituskeskustelussa. Korkeakoulukirjasto neuvoo sinua myös lainaamiseen, kirjojen kuunteluun ja laitteiden käyttöön liittyvissä asoissa ja tekee kanssasi tilauksia sellaisista kurssikirjoista, joita Celiassa ei ole vielä valmiina.

Jos ilmoittautuminen suoraan korkeakoulukirjastoosi ei vielä onnistu, saat tietoa muista ilmoittautumismahdollisuuksista sivulta celia.fi/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Vaikka olisit aloittanut Celian äänikirjapalvelun käytön muualla kuin korkeakoulukirjastossa, voit jatkossa saada Celian äänikirjoihin liittyvät palvelut omassa korkeakoulukirjastossasi, joka ensin todentaa opiskeluoikeutesi.

Jos et hoida Celianetin kokoelmasta puuttuvien kirjojen tilausta oman korkeakoulukirjastosi kautta, lähetä ilmoittautumisen jälkeen opiskeluoikeudestasi todistus sähköpostilla Celian asiakaspalveluun. Todistus voi olla kuva tai valokopio voimassa olevasta lukukausitarralla varustetusta opiskelijakortista, tällöin opiskelijakortista täytyy ilmetä, missä korkeakoulussa opiskelee. Todistus voi olla myös kopio oppilaitoksen antamasta opiskelutodistuksesta. Ilman todistusta opiskeluoikeudesta et voi tehdä tuotantotilausta kirjasta, jota Celiasssa ei ole vielä valmiina.

Todistusten lähetykseen sähköpostin liitteenä suosittelemme turvasähköpostin käyttöä (https://securemail.celia.fi, vastaanottajana palvelut@celia.fi)

 Näin lainaat ja kuuntelet

Voit lainata Celianet-verkkopalvelusta www.celianet.fi haluamasi kurssikirjat. Celianetin kokoelmassa olevia kurssikirjoja kuunnellaan verkossa, tavallisimmin tabletilla tai älypuhelimella Pratsam Reader -sovelluksen avulla tai suoraan Celianetissä suoratoistona. Löydät ohjeita kuunteluun täältä. Suurin osa Celian kurssikirjoista on DaisyTrio-kirjoja, jotka sisältävät painetun kirjan tekstin sekä kirjan sisällön luettuna koneäänellä.

Etsi ensin Celianetista, löydätkö tarvitsemasi kirjan sieltä. Jos tarvitsemaasi kirjaa ei löydy Celianetistä, korkeakoulukirjastossasi voidaan hakea ensin kirjaa muualta, minkä jälkeen kirja voidaan tilata Celiasta tämän sivun lomakkeella.