Siirry sisältöön

Uutiset

Maksuttoman Daisy-soittimen saantia rajataan

Celia on jo usean vuoden ajan toiminut yhteistyössä Näkövammaisten Keskusliiton (NKL) kanssa Daisy-soitinten lainaamisessa niitä tarvitseville, Celian äänikirjoja käyttäville asiakkaille.

Sosiaali- ja terveysministeriön 5.2.2015 tekemän päätöksen mukaan NKL:lle tarkoitukseen osoitettu RAY-avustus pienenee. Siksi NKL lainaa tästä lähtien Daisy-soittimia enää vain niille Celian asiakkaille, joiden lukemiseste perustuu näköön. Lainassa olevaa soitinta ei tarvitse palauttaa, ja rikkoutuneet soittimet huolletaan tarvittaessa kuten tähänkin asti.

Celian palvelu- ja kirjatarjontaan em. avustuspäätös ei vaikuta, ja Celian palvelut on jatkossakin tarkoitettu kaikille, joiden on vaikea lukea painettua kirjaa esim. lukivaikeuden, heikentyneen näön, sairauden tai vamman takia.

Celian palveluita on kätevintä käyttää Vera-verkkopalvelun kautta vaikkapa omalla älypuhelimella tai tabletilla. Jos kuitenkin tarvitset äänikirjoja cd-levyllä, oman kannettavan cd-mp3-soittimen voi hankkia edullisesti päivittäiselektroniikkaa myyvästä liikkeestä. Daisy-soittimen voi myös mahdollisesti saada apuvälineenä KELA:sta, keskussairaalapiiristä tai opetustoimesta. Lue lisää.