Siirry sisältöön

Uutiset

Maksuttomien oppikirjojen käyttö opiskelun tukena

A woman sitting on stairs at a library, listening with headphones

Kaikki Celian tuottamat peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat muuttuivat tammikuussa maksuttomiksi ja löytyvät nyt Celianet-verkkopalvelusta.

Kannustamme opiskelijoita ja oppilaitoksia hyödyntämään Celian kokoelmissa valmiina olevaa oppimateriaalia. Opiskelussa voi käyttää esimerkiksi eri kustantajan teosta tai toista painosta kirjasta. Olemme nyt myös avanneet verkkolomakkeen, jolla oppilaitokset ja opiskelijat voivat ehdottaa uusia oppikirjoja Celian kokoelmiin, jos valmiista valikoimasta ei löydy sopivia vaihtoehtoja.

Hankintaehdotuksissa noudatetaan tilauskausia, joiden takarajat ovat 31.3. (syksyn oppimateriaaliehdotukset) sekä 30.9. (kevään oppimateriaaliehdotukset). Jätä siis syksyn oppimateriaalitilauksesi verkkolomakkeella ennen maaliskuun loppua.

Lomakkeen ja lisätietoa löydät Celianetistä.

Tuhansia oppikirjoja

Celian valikoimissa on noin 4000 peruskoulun, lukion ja ammattioppilaitosten kirjaa saavutettavassa muodossa.

Oppikirjoja voi etsiä nimellä tai ISBN-numerolla Celianet-verkkopalvelun perushaussa. ISBN-numerolla haku toimii sekä väliviivoilla että pelkkänä numerosarjana. Samat hakutavat toimivat myös Pratsam Reader -mobiilisovelluksessa.

Kirjoja voi kuunnella suoraan selaimessa tai ne voi ladata kuunneltavaksi ilmaiseen Pratsam Reader -mobiilisovellukseen.