Siirry sisältöön

Uutiset

Braille-neuvottelukunnan uusi toimikausi alkaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut Braille-neuvottelukunnan uudelle toimikaudelle 1.5.2018 – 30.4.2022. Nyt aloittavan neuvottelukunnan kokoonpano on seuraava:

Koulutussuunnittelija Eeva-Liisa Koskinen, Näkövammaisten liitto ry (puheenjohtaja)
Oppimateriaalisuunnittelija Lauri Kannas, Näkövammaisten kirjasto Celia
Erityisasiantuntija Riitta Korhonen, Kotimaisten kielten keskus
Filosofian maisteri Teemu Kuusisto
Erityisasiantuntija Antti Raike, Aalto-yliopisto
Ohjaava opettaja Tuija Piili-Jokinen, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva
Ammatillinen erityisopettaja Maria von Rutenberg, Keskuspuiston ammattiopisto

Braille-neuvottelukunta toimii pistekirjoituksen ja näkövammaisten oppimateriaalien asiantuntijaelimenä. Opetus- ja kulttuuriministeriö asettaa neuvottelukunnan Näkövammaisten kirjastosta annetun asetuksen (639/1996) 11 §:n nojalla enintään neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Yhteistyötä pistekirjoituksen puolesta

Neuvottelukunnan puheenjohtajana aloittava Eeva-Liisa Koskinen näkee neuvottelukunnan työssä kaksi haastetta: ”On tärkeää seurata teknistä ja pedagogista kehitystä ja tehdä suosituksia, jotta pistekirjoitus säilyttää asemansa osana näkövammaisten tiedonhallintaa. Lisäksi pitää huolehtia pistekirjoituksen opiskelumahdollisuuksista esimerkiksi oppimateriaaleja kehittämällä.”

Haasteita kohti käydään kuitenkin luottavaisin mielin. Koskinen on pitkän linjan pistekirjoitusasiantuntija. ”Pistekirjoitusasiat ovat kuuluneet työhöni tavalla tai toisella koko Näkövammaisten liitossa työskentelyni ajan. Braille-neuvottelukunnan puheenjohtajuus on kiinnostava näköalapaikka pistekirjoitusasioihin laajemminkin. Yhteistyöllä saamme enemmän aikaan Braille-neuvottelukunnassakin.”

Lisää tietoa neuvottelukunnasta löytyy sivulta www.pistekirjoitus.fi.