Siirry sisältöön

Äänikirjat

Äänikirjat

Kuvaus: Celian äänikirjat ovat ihmisäänellä luettuja digitaalisia äänitallenteita. Kirjaa voi kuunnella ja sen sisältöä selata tietokoneohjelmalla tai mobiilisovelluksella kirjan linkkien ja rakenteen avulla.

Kenelle: Äänikirjat sopivat lähes kaikille henkilöille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Painetun tekstin lukemista voi hankaloittaa esim. lukivaikeus, näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma, keskittymisvaikeudet, CP-vamma tai lihassairaus.

Valikoima: Celianet-verkkopalvelussa on yli 40 000 äänikirjaa. Lainattavien kirjojen valikoimaan kuuluu muun muassa romaaneja, elämäkertoja, tietokirjallisuutta, oppikirjoja sekä lasten ja nuorten kirjallisuutta. Saatavana on myös ruotsinkielisiä ja vieraskielisiä kirjoja sekä noin 140 selkokielistä äänikirjaa, joissa kirjan kieli ja sisältö on muokattu helposti ymmärrettäväksi.

Käyttö: Lainattavat kirjat saa käyttöön käymällä lähimmässä kaupungin- tai kunnankirjastossa, joka tarjoaa Celian äänikirjapalvelua. Kirjaston henkilökunta kertoo palvelusta tarkemmin ja antaa tunnukset sen käyttöön. Lue lisää äänikirjapalvelusta yksityishenkilöille.

Kuuntelu: Äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi tabletin tai älypuhelimen maksuttomalla Pratsam Reader -mobiilisovelluksella tai Celianetissä suoratoistona. Kirjan voi myös ladata ja siirtää kuunteluohjelmaan tai -laitteeseen. Äänioppikirjoissa kuunteluohjelma on ostetun kirjan mukana.

Muuta: Ohjeita kuunteluun