Skip to content

Kampanjen Det var en gång en bok 8.–23.9.2022

Kampanjen Det var en gång en bok börjar på läskunnighetsdagen den 8 september. Kampanjen pågår 8.–23.9.2022 på biblioteken.

Talboken når också dem som har läsnedsättning

En affisch om kampanjen Det var en gång en bok. I bilden finns text för kampanjen samt en öppen bok med bokstäver som stiger uppåt ur boken.Biblioteken främjar läsning på olika sätt. En av formerna är att erbjuda en talbokstjänst för dem som har svårt att läsa.

Under kampanjen berättar man på biblioteken om Celias utbud av kostnadsfria talböcker och ger personer med läsnedsättning anvisningar om registrering hos Celia. Alla besökare på bibliotek uppmuntras också att berätta om Celias talbokstjänst för personer i den närmaste kretsen som har svårigheter att läsa.

Fråga ditt bibliotek hur man går med i Celias tjänst!

Läs om att lyssna på talböcker och om Celias utbud

Celias utbud innehåller mångsidig läsning för alla åldrar. Låna och lyssna enkelt på talböcker med appen Pratsam Reader:

Se Celias bokutbud www.celianet.fi/sv

 

Föreslå en bok som talbok

Saknas det en viktig bok i Celias utbud? Föreslå en bok till samlingarna. De tre böcker som fått flest omnämnanden skaffas som talböcker.

Kampanjmaterial

A3-affischer, bokmärken och klistermärken

Bibliotek och andra samarbetspartner kan kostnadsfritt beställa kampanjens A3-affischer och bokmärken från Celias broschyrbutik.

I butiken finns också klistermärken som är avsedda för bibliotekspersonal.

Bilder för infoskärmar och sociala medier

Ladda ner bilder för infoskärmar och material för sociala medier här på svenska, finska och engelska. Materialet är fritt tillgängligt för alla att ladda ner och använda.

Använd hashtaggar i sociala medier under kampanjen:
#celia #DetVarEnGångEnBok #KerroKerroKirjani #MayTheBooksBeWithYou

Kampanjmaterial kan också användas efter kampanjperioden.

 

Följ Celia i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube