Gå till innehåll

Nyheter

Tillgången till den avgiftsfria Daisy-spelaren har ändrats

Personer som har ett syngrundat läsnedsättning ska ansöka om lån av en Daisy-spelare direkt hos Synskadades Centralförbund. Alternativt kan en avgiftsfri Daisy-spelare eventuellt även fås som ett hjälpmedel från Fpa eller centralsjukhuset i det egna sjukvårdsdistriktet. Ta del av alternativen för att skaffa en Daisy-spelare på Celias webbplats.

Man behöver inte en Daisy-spelare för att lyssna Celias talböcker. Celias tjänster kan behändigt användas via Vera-tjänsten med hjälp av ens egen mobiltelefon eller surfplatta. Man kan ändå läsa Daisy-talböcker i mp3-spelare, i dator och vissa cd-spelare med mp3-egenskaper. Läs mera.

Enligt Social- och Hälsovårdsministeriets beslut 5.2.2015 minskar RAY-understödet till Synskadades Centralförbund rf. Därför lånar Centralförbundet i fortsättningen Daisy-spelare endast ut till personer, vilkas läsnedsättning är relaterad till synen. Om man redan har en Daisy-spelare behöver den inte returneras och eventuella reparationer åtgärdas som tidigare.

Celias tjänster är fortsättningsvis avsedda för alla som har svårt att läsa vanliga böcker bland annat på grund av läs- och skrivsvårigheter, försvagad syn eller annat handikapp eller sjukdom.