Gå till innehåll

Nyheter

Celias temavecka kring Östersjön ger havsnära boktips

Östersjön i Borgå

Varje år firas Östersjödagen den sista torsdagen i augusti och dagen firas med olika evenemang. Det förenande temat för evenemangen är vårt vackra hav och skärgården samt vår oro för hur havet mår.

Ett tema för 2021 är Östersjöögonblick. Biblioteken har bjudits in att erbjuda sina kunder dessa stämningsfulla stunder. Celia deltar också i firandet av vårt kära hav med en hel temavecka kring Östersjön 23.–29.8.2021. Vi vill erbjuda våra kunder lässtunder och litterära äventyr bland havsvågor, på stränder och öar.

Det kommer att finnas mångsidiga boktips i Celias olika kanaler. Böckerna behandlar Östersjöns historia, natur, kultur och skydd. Vårt urval omfattar såväl barnböcker och faktaböcker som också thrillerböcker som beskriver Östersjön ur ett nytt, intressant perspektiv från mumintroll och skärgårdsnatur till fyrar och pirater.

Fira den underbara Östersjön med oss och följ med våra boktips på Celianet, i Celias blog, på Instagram och i gruppen Kirjoja kaikille på Facebook. Det finns också böcker samlat i boklistan på Celianet.