Gå till innehåll

Nyheter

Celia uppmärksammar situationen med coronaviruset – Vår verksamhet kommer att fortsätta som normalt

Uppdaterad 16.4.

Vi uppmärksammar den extraordinära situationen som coronavirusepidemin har förorsakat. Vi strävar efter att upprätthålla vår vanliga verksamhet och att våra tjänster ska finnas tillgängliga.

Vi är bland annat förberedda på personalbrist, både hos oss och hos våra externa tjänsteleverantörer, som producerar våra webbtjänster. Vi följer också andra myndigheters instruktioner, till exempel gällande hygien och organiserande av evenemang.

På grund av den exceptionella situationen har det förekommit problem med de statliga webbtjänsterna. Det kan därför förekomma avbrott i kundservicens e-post och chatt samt kö i telefontjänsten.

Du kan fortfarande registrera nya kunder i Celias talbokstjänst. Nu när allmänna bibliotek har stängts för besökare kan registreringen skötas av biblioteket per telefon. Detta görs genom ett undantagsarrangemang, och vi kommer att meddela när det inte längre gäller.

Även i undantagstillstånd kan Celias tjänster användas enbart av personer som har svårt att läsa tryckt text på grund av funktionshinder, sjukdom eller annan läsnedsättning.

Postningen fortsätter

Distributionen av material från Celia fortsätter. Då CD-, taktila- och punktskriftsböcker packas, säkerställs en tillräcklig hygien.

Vi meddelar om eventuella ändringar i våra tjänster så fort som möjligt.