Siirry sisältöön

Valintakokeisiin osallistujat

Valintakokeisiin osallistujat

Celia-kirjasto tuottaa tarvittaessa valintakoekirjat saavutettavaan muotoon niille korkeakoulutukseen hakeville, jotka lukemisesteen vuoksi eivät voi käyttää tavallista kirjaa. Valintakoekirjaa ei voi tilata eikä sitä saa käyttöönsä rekisteröitymättä ensin Celian äänikirjapalveluiden käyttäjäksi.

Täytä tilauslomake jokaisesta tarvittavasta kirjasta heti, kun olet päättänyt osallistua korkeakoulun tai yliopiston valintakokeeseen, jotta kirja ehditään tuottaa ajoissa.  Jos et vielä ole Celian äänikirjapalveluiden käyttäjä, liity Celian äänirjapalveluiden käyttäjäksi omassa kunnankirjastossasi tai kaupunginkirjastossasi ennen valintakoekirjan tilaamista.

Siirry valintakoekirjojen tilauslomakkeeseen

Celia tekee tarvitsemasi valintakoekirjan DaisyTrio-kirjaksi, jossa on kirjan koko teksti tiedostona ja koneäänellä luettuna.

Jos tarvitset itse valintakokeessa valintakoeaineiston muokkausta, ota mahdollisimman varhain heti hakupäätöksen tehtyäsi yhteys valintakokeen järjestäjään.

Valintakoekirjojen tuotantoperiaatteet

DaisyTrio-kirjoina tuotetaan:

  • kokonaiset kirjat
    • ensisijaisesti koneäänenä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista. Jos koneäänituotanto ei ole mahdollista, tuotetaan äänikirjana, jos aikataulu on vähintään 1 vko/50 luettavaa sivua.
    • muut kielet vain erikseen neuvoteltuna.
  • artikkelit
    • ensisijaisesti koneäänenä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisistä teoksista.
    • muita kieliä ei tuoteta. Voit käyttää maksutonta RoboBraille-palvelua saadaksesi tekstin saavutettavaan muotoon. Teksti lähetetään palveluun sähköpostitse ja saat sen takaisin haluamassasi muodossa, esim. mp3-tiedostona.

Valintakoekirjat tuotetaan pyydettäessä pistekirjoina tai elektronisina kirjoina. Kielirajoituksena harvinaiset kielet (kuten japani, kiina, arabia ja niin edelleen).