Skip to content

Lapset ja kirjasto

Lapset ja kirjasto

Celian valikoimaan kuuluu runsaasti erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja kirjoja, joita kirjasto voi lainata asiakkailleen. Suurin osa kaunokirjallisuudesta on äänikirjamuodossa. Valikoimaan kuuluu myös pistekirjoja sekä nuotteja pistekirjoituksella.

Uudet lasten ja nuortenkirjat on listattu Celian uutuusluetteloissa ja niistä saa lisää tietoa myös sähköpostitse lähetettävistä kirjakerhouutisista. Kirjasto voi tilata Celiasta myös Kunnari-lukudiplomin kirjat.

Esittele äänikirjoja perheille ja kouluille

Kirjasto voi jakaa tietoa Celian äänikirjoista ja neuvoa sekä perheitä että yhteisöasiakkaita kirjojen käytössä. Äänikirjoista kannattaa kertoa eri tilaisuuksissa ja eri yhteistyökumppaneille, kuten kouluille ja päiväkodeille. Kirjastossa kannattaa myös pitää esillä Celian esitteitä. Celian esitteitä voi tilata ilmaiseksi.

Kirjasto voi opastaa kouluja ja päiväkoteja liittymään Celian yhteisöasiakkaiksi.

Celian asiakkaiksi liitetyt oppilaat pääsevät myös Celian oppikirjojen äärelle. Oppikirjavalikoimasta löytyvät lähes kaikki peruskoulun kirjat sekä runsaasti lukion kurssikirjoja ja ammatillisen koulutuksen oppikirjoja. Valikoimaan kuuluu äänikirjojen ja DaisyTrio-kirjojen lisäksi pistekirjoja, e-kirjoja, kohokuvastoja ja kohokartastoja. Peruskoulun ja toisen asteen oppikirjat ovat ilmaisia.

Lue lisää oppikirjoista.

Lue lisää asiakkaaksi liittymisestä.

Millä laitteilla esittelen Celian äänikirjoja

Sekä perheille että päiväkodeille ja kouluille Celian äänikirjoja voi esitellä esimerkiksi tietokoneella, tabletilla, älypuhelimella tai mp3-soittimella.

 Lue lisää kirjojen kuuntelusta.

Koskettelu- ja pistekirjat

Koskettelukirjat ovat tunnusteltavia kuvakirjoja, jotka sopivat näkö- ja monivammaisille lapsille ja nuorille. Kirjat soveltuvat yli 2-vuotiaille. Koskettelukirjoja ei lainata kirjastoille kokoelman rajallisuuden vuoksi, vaan kirjastot voivat ohjata niiden lainaamisesta kiinnostuneet liittymään suoraan Celian asiakkaaksi. Pistekirjat on tarkoitettu ainoastaan näkövammaisille asiakkaille.

Kosketeltavat Punahilkka-taulut lapsiasiakkaiden iloksi kirjastoon

Kosketeltavat Punahilkka-taulut lapsiasiakkaiden iloksi

Yleiset kirjastot voivat lainata Celiasta esimerkiksi lastenosastolleen Punahilkka-näyttelyn. Näyttely koostuu kosketeltavista Punahilkka-satutauluista. Tauluja voi käyttää esimerkiksi koskettelukirjojen esittelemiseen tai näkövammaisten lasten satutuntien pitämiseen. Tauluja on viisi kappaletta (koko 72 cm x 87 cm). Taulut saa lainaksi kuukaudeksi kerrallaan. Niitä voi tiedustella Celian lasten ja nuorten palveluista sähköpostitse palvelut(at)celia.fi.