Siirry sisältöön

Celia-palkinto kirjastoille

Tyttö kuuntelee äänikirjaa tabletilta.med en surfplatta.

Vuoden 2018 Celia-palkinto myönnettiin Helsingin kaupunginkirjastolle

Helsingin kaupunginkirjaston henkilökunta on lukuisilla aloitteillaan ja päivittäisellä toiminnallaan osoittanut huomattavaa aktiivisuutta lasten ja nuorten kirjastopalveluiden yhdenvertaisuustyössä.

Palkitusta toiminnasta erinomaisia esimerkkejä ovat erityisoppilaille suunnattu vinkkauspaketti, Helmet-lukudiplomin saavutettavuuden parantaminen Celian aineistojen avulla, Selkis-hyllyjen käyttöönotto lukuisissa alueen kirjastoissa sekä ekaluokkalaisille suunnattu kirjakampanja, jonka mukana jaettiin myös Celian kirjoja. Erityisen huomionarvoista on, että toimintaa on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä pääkaupunkiseudun muiden kirjastojen sekä Celian kanssa.

Helsingin kaupunginkirjasto on ottanut aktiivisen roolin lasten ja nuorten kirjastopalveluiden yhdenvertaisuuden edistämisessä. Henkilökunnan toiminnassa näkyykin aito perehtyminen ja suuri into, joiden molempien kasvua haluamme tällä palkinnolla tukea.

Mikä Celia-palkinto?

Celia jakaa palkinnon nyt neljättä kertaa.

Tämän vuoden palkinnon teemana olivat lukemisesteiset lapset ja nuoret. Celia-palkinto myönnetään kirjastolle, joka on edistänyt merkittävästi lasten ja nuorten kirjastopalveluiden saavutettavuutta esim. seuraavin tavoin:

  • Aktiivisesti tarjoaa Celian äänikirjapalveluita lapsille ja nuorille
  • Ottaa lukemisesteiset lapset ja nuoret huomioon kirjavinkkauksissa
  • On tuonut esille erilaisia lukemisen tapoja esim. Selkis-hylly
  • Kirjastolla on joku oma tapa, mikä?

Myös yksittäiset henkilöt, kirjastojen käyttäjät tai muut tahot voivat ehdottaa kirjastoa Celia-palkinnon saajaksi. Ehdotukset käsittelee Celian sisäinen työryhmä.

Palkinto on 2000 euroa. Palkinnon hakuaika oli 1.5.-30.9.2018. Ensi vuoden hakuaika julkistetaan keväällä 2019

Edelliset voittajat

2017
Seinäjoen kaupunginkirjasto. Lue Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilän haastattelu Celian blogista.

2016
Imatran kaupunginkirjasto. Lue kirjaston haastattelu Celian blogista.

2015
Turun kaupunginkirjasto. Lue Turun kaupunginkirjaston informaatikon Tarja Rajalan haastattelu Celian blogista.