Skip to content

Celia-palkinto kirjastoille

poika istuu bussipysäkillä kännykkä kädessä

Ehdota palkittavaksi kirjaston tekoa, joka on innostanut nuoria aikuisia lukemaan

Mikä yleisen kirjaston teko tai tapahtuma on innostanut lukemaan? Miten kirjasto on auttanut ylittämään esteitä nuorten aikuisten lukemisen tiellä? Ehdota tekoa 2 000 euron Celia-palkinnon voittajaksi!

Palkinto myönnetään kirjaston konkreettiselle teolle, joka on lisännyt alle 35-vuotiaiden nuorten aikuisten lukuinnostusta. Haemme erityisesti sellaisia käytännön tekoja, jotka ovat rohkaisseet tottumattomia lukijoita. Teot voivat olla yksittäisiä toimenpiteitä, tapahtumia, pidempiaikaisia projekteja tai vaikkapa erityisen ansioitunutta lukupiiritoimintaa.

Celia-palkinto jaetaan tänä vuonna Turun kirjamessuilla. Arvomme kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken 10 suklaa & kirjanmerkki -pakettia.

Ehdotuslomakkeeseen pääset tästä linkistä. Ehdotuksia voi jättää ajalla 28.5.2019-8.9.2019.

Mikä Celia-palkinto?

Celia myöntää vuosittain Celia-palkinnon yleiselle kirjastolle tai yleisen kirjaston teolle, joka on edistänyt merkittävästi lukemisen yhdenvertaisuutta. Vuosina 2017-2018 palkinto keskittyi lasten kirjastopalveluiden saavutettavuuden edistämiseen. Tänä vuonna haemme käytännön tekoja, jotka ovat auttaneet lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia kirjallisuuden pariin.

Palkinnonsaajaa voivat ehdottaa niin kirjastojen asiakkaat kuin henkilöstökin.

Celia-palkinto on suuruudeltaan 2 000 euroa. Ehdotukset käsittelee Celian ja Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeen yhteinen työryhmä ja palkinnon saaja julkistetaan Turun kirjamessuilla. Ehdotuksia voi jättää 28.5.2019-8.9.2019.

Edelliset voittajat

2018
Helsingin kaupunginkirjasto. Lue uutinen Helsingin kaupunginkirjaston voitosta.

2017
Seinäjoen kaupunginkirjasto. Lue Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilän haastattelu Celian blogista.

2016
Imatran kaupunginkirjasto. Lue kirjaston haastattelu Celian blogista.

2015
Turun kaupunginkirjasto. Lue Turun kaupunginkirjaston informaatikon Tarja Rajalan haastattelu Celian blogista.