Siirry sisältöön

Siirry verkkokuuntelijaksi

Poika kuuntelee äänikirjaa tabletilla.

Saatko Celian äänikirjat cd-levyinä? Siirry verkkokuunteluun!

Tiesitkö, että voit lainata ja kuunnella Celian äänikirjoja helposti suoraan verkon kautta? Vaihda cd-levyt verkkokuunteluun alla oleva lomake täyttämällä. Alle 15-vuotiaalle tunnukset lähetetään huoltajan sähköpostiin eli täytä silloin lomakkeeseen huoltajan sähköpostiosoite.

Jos ilmoittautuminen ei jostain syystä onnistu lomakkeen avulla, voit myös ottaa suoraan yhteyttä Celian asiakaspalveluun.

Siirry verkkokuuntelijaksi

Lainaa ja kuuntele kirjoja

Kun siirryt verkkokuunteluun, voit lainata kirjat Celianet-verkkopalvelusta tai Pratsam Reader -sovelluksesta. Verkkopalvelussa on koko Celian äänikirjavalikoima eli yli 40 000 eri äänikirjaa. Vuoden 2018 alusta lähtien voit lainata myös oppikirjat samoilla tunnuksilla samasta paikasta. Kaikki lainaus on jatkossa maksutonta. Peruskoulun puolella myös opettaja voi auttaa lainaamisessa.

Kuuntele kännykällä tai tabletilla

Voit kuunnella Celian äänikirjat helposti omalla puhelimella tai tabletilla Celian  maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella. Pratsam Reader -sovellus toimii useimmissa tableteissa ja kännyköissä (Android- ja iOS-laitteissa).

Voit kuunnella kirjat myös tietokoneella

Tietokoneella voit kuunnella äänikirjoja suoratoistona. Et tarvitse erillistä kuunteluohjelmaa, sillä Celianet-kuuntelu tapahtuu suoraan Celianet-verkkopalvelun kautta.

Lapset ja nuoret verkkokuuntelijoiksi

Siirrämme kaikki alle 18-vuotiaat asiakkaamme verkkokuuntelijoiksi kesän 2018 aikana. Jos et kuitenkaan halua siirtyä verkkokuuntelijaksi, ota yhteyttä Celian asiakaspalveluun, niin varmistamme, että saat jatkossakin kirjat CD-levyillä.

Huom.! Jos et ole rekisteröinnin yhteydessä antanut Celialle sähköpostiosoitettasi, pysyt joka tapauksessa CD-lainaajana. Tällöin voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi Celian asiakaspalveluun, jos haluat siirtyä verkkokuuntelijaksi.

Äänikirjapalvelun kautta pääset kuuntelemaan haluamaasi kirjaa heti kirjan lainattuasi, etkä joudu odottelemaan kirjan saapumista postin kautta. Kirjat lainaat kätevästi itse Celianet-verkkopalvelussa tai Pratsam Reader -mobiilisovelluksessa. Voit myös hyödyntää elektronisia kirjoja ja luetus-kirjoja, jotka ovat käytettävissä ainoastaan verkon kautta.

Voit lainata myös pistekirjoja Celianetin kautta. Koskettelukirjojen lainaus säilyy ennallaan, niitä ei voi lainata itse Celianetissä, vaan ne lainataan sinulle Celiassa.

Verkkokuuntelijana sinua eivät myöskään sido CD-lainaajien lainarajat, vaan sinulla voi olla lainassa kaikki tarvitsemasi oppikirjat ja kauno- ja tietokirjat kerralla.

Jos verkkokuuntelu ei sovi sinulle, voit lainata äänikirjat edelleen cd-levyllä. Olethan tällöin yhteyksissä Celian asiakaspalveluun.

Maksuttomat oppikirjat verkosta

Celian tuottamat peruskoulun, lukion ja ammattillisten opintojen oppikirjat on siirretty Celianet-verkkopalveluumme vuoden 2018 alussa. Samalla niistä on tullut maksuttomia.Oppikirjoja voi kuunnella samaan tapaan kuin muitakin äänikirjojamme. Oppikirjojen lisäksi käytössäsi on myös tuhansia lasten- ja nuortenkirjoja sekä tietokirjoja.

Celianetistä löydät vinkkejä lukemiseen