Siirry sisältöön

Äänikirjat cd-levyinä

Äänikirjojen lainaaminen cd-levyinä

Jos et vielä käytä Celian äänikirjoja ja tarvitset kirjat cd-muodossa, voit kysyä niitä omasta kirjastostasi tai kirjastosi kotipalvelusta. Kirjasto voi tarvittaessa hankkia Celian äänikirjoja cd-levyinä valikoimiinsa.

Celian suoriksi cd-lainaajiksi otetaan asiakkaita vain seuraavissa poikkeustapauksissa:

  • kunta ei pysty tarjoamaan kirjastonsa lukemisesteiselle asiakkaalle Celian äänikirjoja cd-muodossa
  • asiakkaan toimintakyky on niin rajoittunut, ettei hän pysty hankkimaan kunnan tarjoamia äänikirjapalveluita itse eikä omaistensa tai laitos- ym. palvelun avustamana.

Liittymisilmoituksen Celian suoraksi asiakkaaksi ja lausunnon lukemisesteestä lähettää terveydenhuollon asiantuntija tai erityisopettaja asiantuntijan ilmoittautumislomakkeella.

Celian vanhat asiakkaat saavat cd-levyjä jatkossakin Celiasta. Palvelumalliin tulee todennäköisesti muutoksia lähitulevaisuudessa, mutta niistä ei vielä ole tarkempaa tietoa. Lisää tietoa cd-lainauksen tulevaisuudennäkymistä löydät Celian strategia -sivulta.

Äänikirjojen kuuntelu levyltä ja Daisy-soitin

Cd:lle tallennettuja Celian äänikirjoja voi kuunnella esim. mp3-tiedostoja toistavalla cd-soittimella. Cd-soittimen voi ostaa itse tai hankkia lainaksi. Kun olet ostamassa cd-soitinta, kannattaa ottaa kirjalevy mukaan ja kokeilla
sen toimintaa kaupassa. Tärkeää olisi, että soitin muistaa, mihin kuuntelussa on jääty ja osaa jatkaa suoraan siitä kohdasta.

Sopivan soittimen voit ostaa esimerkiksi osoitteesta www.polarprint.fi/product/2065/Sony_CD-soitin.html
tai puh. 09-6150 0124.

Celian äänikirjoja cd-muodossa lainaavat asiakkaat voivat myös saada Daisy-soittimen lainaksi kuuntelua varten. Daisy-soitinten lainausta hoitaa Näkövammaisten liiton Daisy-soitinpalvelu, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella. Celia ei tarjoa laitetta kirjojen kuunteluun.