Siirry sisältöön

Äänikirjat CD-levyinä

Äänikirjojen lainaaminen CD-levyinä

  • Jos et vielä käytä Celian äänikirjoja ja tarvitset kirjat CD-muodossa, voit kysyä niitä omasta kirjastostasi tai kirjastosi kotipalvelusta.
  • Kirjasto voi tarvittaessa hankkia Celian äänikirjoja CD-levyinä valikoimiinsa.

Celian CD-muotoiset äänikirjat on tarkoitettu lukemisesteisille henkilöille, joilla ei ole verkkoyhteyttä tai joille verkkopalvelujen käyttö on muuten mahdotonta. Celian CD-kirjoja saa maksuttomien kirjakerhojen kautta. Asiakas tai hänen yhteyshenkilönsä valitsee Celian kirjakerhojen valikoimasta enintään viisi kerhoa, ja jokaisesta kerhosta saa yhden kirjan kuussa. CD-kirjat postitetaan Celiasta suoraan kotiin yhtenä pakettina kerran kuussa.

Rekisteröidy Celian CD-kirjakerhoihin kirjastossa

Jos kirjastolla ei ole CD-äänikirjojen valikoimaa tai et pysty käyttämään sitä (esim. et pääse kirjastoon), kirjasto voi rekisteröidä sinut Celian CD-kirjakerhoihin.

  • Celian CD-kirjakerhot ovat maksuttomia, ja kirjat lähetetään suoraan kotiisi kerran kuussa.
  • Celian CD-kirjakerhojen kautta voit saada enintään viisi kirjaa kuukaudessa.
  • Lista CD-kirjakerhoista
  • Esimerkkejä kerhojen kirjoista
  • Jos kirjastostasi saa CD-äänikirjoja, voit lainata lisäksi niitä.

Jos kirjasto ei rekisteröi asiakkaita

Jos kirjasto ei vielä rekisteröi asiakkaita Celian palvelujen piiriin eikä tarjoa CD-äänikirjoja, voit tulla Celian suoraksi asiakkaaksi. Rekisteröinnin tekee tällöin terveydenhuollon asiantuntija erillisellä verkkolomakkeella.

Lisää tietoa CD-lainauksen tulevaisuudennäkymistä löydät Celian strategia -sivulta.

Äänikirjojen kuuntelu levyltä ja Daisy-soitin

CD:lle tallennettuja Celian äänikirjoja voi kuunnella esim. mp3-tiedostoja toistavalla cd-soittimella. CD-soittimen voi ostaa itse tai hankkia lainaksi. Kun olet ostamassa cd-soitinta, kannattaa ottaa kirjalevy mukaan ja kokeilla
sen toimintaa kaupassa. Tärkeää olisi, että soitin muistaa, mihin kuuntelussa on jääty ja osaa jatkaa suoraan siitä kohdasta.

Sopivan soittimen voit ostaa esimerkiksi osoitteesta www.polarprint.fi/product/2065/Sony_CD-soitin.html
tai puh. 09-6150 0124.

Celian äänikirjoja CD-muodossa lainaavat henkilöasiakkaat voivat myös saada Daisy-soittimen lainaksi kuuntelua varten. Daisy-soitinten lainausta hoitaa Näkövammaisten liiton Daisy-kuuntelulaitepalvelu, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella. Celia ei tarjoa laitetta kirjojen kuunteluun.