Siirry sisältöön

Kuuntele tietokoneella

Kuuntele kirjoja tietokoneella

Celian verkkopalvelun käyttäjät voivat kuunnella äänikirjoja suoraan Celianetissä suoratoistona eli streamauksena ilman kirjojen tai Daisy-ohjelmien lataamista. Celianetissä ovat kaikki muut kirjat paitsi maksulliset perus- ja toisen asteen oppikirjat. Celianet-kuuntelua kannattaa kokeilla, sillä se on helppo tapa aloittaa äänikirjojen käyttö.

Verkosta ladattujen äänikirjojen kuuntelua varten tietokoneelle pitää asentaa Daisy-kuunteluohjelma (kuten maksullinen EasyReader), jotta kuuntelua voi esimerkiksi jatkaa keskeytyksen jälkeen suoraan oikeasta kohdasta. AMIS-ohjelman kehittäminen on lopetettu vuonna 2011 ja ohjelma ei enää toimi kunnolla uusimmilla tietokoneilla.

Kuuntele suoraan Celianetissä ilman lataamista

Celian verkkopalvelun käyttäjät voivat kuunnella äänikirjoja suoraan Celianetissä suoratoistona eli streamauksena ilman kirjojen tai Daisy-ohjelmien lataamista. Voit kuunnella mitä tahansa Celianetistä löytyvää kirjaa suoratoistona. Celianetissä ovat kaikki muut kirjat paitsi maksulliset perus- ja toisen asteen oppikirjat.

Kirjoja voi kuunnella millä tahansa laitteella, jossa on internetyhteys ja internetselain, esimerkiksi tabletilla ja älypuhelimella.

Lisää tietoa ja ohjeet kuunteluun suoratoistona Celianetin kautta

Kuuntele Windows-tietokoneella

Ladattujen kirjojen kuuntelu

Jos lataat kirjat koneellesi verkosta ja haluat kuunnella kirjoja tietokoneella, sinun tarvitsee asentaa koneelle Daisy-kirjojen kuunteluun soveltuva ohjelma. Windows-tietokoneelle tällainen ohjelma on maksullinen EasyReader. Helpompi  tapa kuunnella kirjoja Windows-tietokoneella on kuuntelu suoraan Celianetissä suoratoistona.

EasyReader-ohjelmaa myyvät mm. seuraavat jälleenmyyjät:

Oppikirjojen kuuntelu kirjan mukana tulevalla ohjelmalla

Celian maksullisten eli peruskoulun ja toisen asteen oppikirjojen mukana tulee kätevä EasyReader Express -lukuohjelma, jolla kirjaa on helppo käyttää.

Lue lisää oppikirjojen kuuntelusta.

Kuuntelu Pratsam Reader -suoratoistona

Pratsam Reader toimii Windows-tietokoneissa, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä. Ohjelman kehittäminen on lopetettu ja ohjelma ei enää toimi kunnolla uusimmilla tietokoneilla.

Ohjeet Pratsam Reader -ohjelman käyttöön.

Kuuntele Mac-tietokoneella

Mac-tietokoneilla voi  kuunnella kirjoja Celianetissä suoraan selaimella suoratoistona.

Jos lataat kirjat koneellesi verkosta tai ostat maksullisia äänioppikirjoja Oppari-verkkokaupasta ja haluat kuunnella kirjoja Mac-tietokoneella, sinun tarvitsee asentaa koneelle Daisy-kirjojen kuunteluun soveltuva ohjelma.  Mac-tietokoneille tällaisia ohjelmia ovat esimerkiksi maksullinen ReadHear tai ilmaisohjelma Olearia.