Siirry sisältöön

Uutiset

Tule kirjoittamaan oppikirjaa Saavutettavuuskirjasto Celialle! 

Saavutettavuuskirjasto Celia tuottaa 3. ja 4. luokille ympäristöopin opetusmateriaalin vuoden 2023 aikana. Materiaali on perusopetuksen opetussuunnitelman mukainen. Sen on tarkoitus soveltua oppiaineen eriyttämiseen, painoalueittain opetukseen sekä soveltuvin osin yksilöllistettyä oppimäärää opiskelevien oppilaiden tarpeisiin. Materiaali on selkokielinen ja kuvatuettu sekä sisältää ääniaineiston.

Etsimme materiaalin tekijätiimiin opettajia, joilla on kokemusta erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetuksesta sekä erilaisten oppimateriaalien hyödyntämisestä ja soveltamisesta.  Edellytämme erilaisten lukemiseen ja oppimiseen vaikuttavien haasteiden hyvää tuntemusta. Toivomme hakijalta myös kokemusta oppimateriaalin tekemisestä joko omaan käyttöön tai kustantajalle. Eduksi katsotaan selkokielen perusteiden osaaminen ja taito kirjoittaa selkeällä suomen kielellä.

Markkinoilla ei tällä hetkellä ole juurikaan opetusmateriaalia sellaisten oppilaiden opetukseen, joilla on runsaasti haasteita lukemisessa ja oppimisessa. Celian oppimateriaalin tuottajana pääset etujoukkoon pohtimaan, minkälaista saavutettava, erityisopetukseen suunniteltu oppimateriaali voisi olla.

Hakeminen: lähetä vapaamuotoinen, yhden liuskan pituinen hakemus ja CV:si 6.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Valituille ilmoitetaan sähköpostitse 17.2.

Tiedustelut: puhelimitse 1.2. klo 13–16 tai 3.2. klo 13–16 numerosta 0295 333 096 (Veera Kivijärvi)

Palkkio: Työstä maksetaan palkkiota 35 € tunnilta. Materiaalin tekemiseen on varattu 80 h/kirjoittaja siten, että työtunnit jakautuvat tasaisesti vuodelle 2023.

Työskentely: Työskentely alkaa maaliskuussa 2023. Kirjoitusaikataulu on suunniteltu niin, että työskentely onnistuu virkatyön ohessa. Kirjoitustyö toteutetaan pääasiassa etänä. Kokoonnumme Saavutettavuuskirjasto Celian toimistolla (Marjaniementie 74, Helsinki) la 11.3., la 3.6. ja yhdessä sovittavana ajankohtana syksyllä. Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa ohjaustapaamisiin.  Celia maksaa lähityöskentelypäivien matkakulut.