Siirry sisältöön

Uutiset

Lokakuu on verkkokuuntelun kuukausi

Tänä vuonna lokakuu on mitä oivallisin aika tutustua Celian verkkopalveluihin. Celia järjestää 3.-31.10. välillä neljän viikon mittaisen verkkokuuntelukampanjan, jonka aikana kannustamme kaikkia cd-äänikirjojamme lainaavia henkilöitä kokeilemaan äänikirjan kuuntelua verkon kautta. Kaikkien lokakuun aikana cd-palvelusta verkkopalvelun käyttäjäksi siirtyneiden henkilöiden kesken arvotaan iPad mini.

Löydä lukemisen helppous!

Verkkokuuntelu tarkoittaa äänikirjojen kuuntelua mobiililaitteella tai tietokoneella cd-kuuntelun sijaan. Äänikirjojen lainaaminen tapahtuu omatoimisesti Celianet-verkkopalvelun kautta, minkä jälkeen kirjoja voi kuunnella Celianetissä, Pratsam Reader -mobiilisovelluksella tai lataamalla kirja omalle laitteelle.

Verkkokuuntelun etuna on, että palvelu joustaa kunkin käyttäjän tarpeiden mukaan. Verkkokuuntelijan ei tarvitse noudattaa asiakaspalvelun palveluaikoja tai odotella cd-levyjen saapumista kotiin postilla, vaan kirjoja voi lainata mihin vuorokauden aikaan vain, ja ne ovat heti kuunneltavissa. Verkkokuuntelija voi myös lainata rajattoman määrän äänikirjoja, ilman cd-lainausta koskevia lainarajoja. Äänikirjojen verkkokäyttäjien kokemuksia voi lukea blogistamme.

Kokeile verkkokuuntelua ja osallistu iPad minin arvontaan

Lokakuun verkkokuuntelukampanjan kohderyhmänä ovat Celian nykyiset käyttäjät, jotka eivät vielä ole kokeilleet Celian äänikirjapalvelua verkossa eli äänikirjojen kuuntelua Celianetissä, Pratsam Reader -sovelluksella tai äänikirjojen lataamista omalle laitteelle.

Kampanjan aikana verkkokuuntelukäyttäjäksi voi ilmoittautua helposti verkkolomakkeella. Samalla osallistuu 300 euron arvoisen iPad minin arvontaan.

Verkkokuuntelija lainaa äänikirjoja itsenäisesti verkossa cd-lainaamisen sijaan. Ilmoittautumisen jälkeen Celia ei enää postita cd-levyjä käyttäjälle, vaan haluamansa kirjat voi itse lainata verkkopalvelusta ja kuunnella mobiilisovelluksella tai tietokoneella. Mikäli käyttäjä kokee lokakuun jälkeen, että verkkokuuntelu ei onnistu, voi cd-lainaajaksi palata ottamalla yhteyttä Celian asiakaspalveluun.

Tukea verkkopalvelujen käyttöön

Jokainen verkkopalvelujen käyttäjäksi liittynyt saa omaan sähköpostiinsa tarvittavat ohjeet ja tunnukset verkkolainaamista ja -kuuntelua varten. Tukea lainaamiseen ja kirjojen kuunteluun saa paitsi Celian asiakaspalvelusta myös omasta lähikirjastosta. Näkövammaisia henkilöitä tukevat palvelun käyttöönottamisessa lisäksi näkövammaisten alueyhdistykset (PDF-dokumentti).

Jos kirjojen verkkolainaaminen on itselle hankalaa, myös yhteyshenkilö, esimerkiksi omainen, voi lainata kirjat käyttäjän puolesta. Tällöin käyttäjän tarvitsee vain avata Pratsam Reader -sovellus omalta laitteeltaan ja päivittää kirjahylly. Celian asiakaspalvelun kautta voi myös liittyä kirjakerhoihin, jolloin kerhokirjat lainautuvat sovellukseen automaattisesti. Vinkkejä siihen, mitä kirjoja voi lainata, löytyy Celian Kirjavinkit-sivuilta ja omaan sähköpostiin tilattavasta uutuusluettelosta.

Helsingissä ja Tampereella infotilaisuudet

Kampanjan puitteissa järjestetään seuraavat infotilaisuudet Helsingissä ja Tampereella:

– Helsingin ja Uudenmaan näkövammaiset ry:n KoKo-projekti ja Celia järjestävät tilaisuuden Iiris-keskuksessa tiistaina 11.10. klo 15–17. Ilmoittautuminen sähköpostilla [email protected] tai viesti KoKo:n päivystyspuhelimen vastaajaan numeroon 044 720 8644.

– Tampereen seudun näkövammaiset ry ja Tampereen kaupunginkirjasto järjestävät tilaisuuden Tampereen näkövammaisten kerhohuoneella 24.11. klo 12–14.

Tervetuloa!