Siirry sisältöön

Uutiset

Celia-palkinto Seinäjoen kaupunginkirjastolle

Celia-palkinto 2017

Vuoden 2017 saavutettava kirjasto on Seinäjoen kaupunginkirjasto. Palkinnon ottivat vastaan kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä, kirjastovirkailija Maria Lehtola ja palvelupäällikkö Outi Kytöniemi. Palkinnon luovutti kirjastotoimen ylitarkastaja Marjariitta Viiri, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Celia-palkinto myönnetään yleiselle kirjastolle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kirjastopalveluiden saavutettavuutta. Tänä vuonna valinnassa painotettiin erityisesti lasten ja nuorten kirjastopalveluiden saavutettavuutta.

Valintaraati katsoi, että Seinäjoen kaupunginkirjaston henkilökunta on edistänyt erityisesti lukemisesteisten lasten kirjastonkäyttöä ja kehittänyt monipuolisia keinoja lukemisen yhdenvertaisuuden parantamiseksi.

Esimerkiksi lukemisesteisille asiakkaille toimintaa suunnitteleva Luki-tiimi, lukemiseen motivoiva Kirjastoralli-kampanja ja kansainvälisestikin huomiota herättänyt lukukerhojen toimintamalli ovat erinomaisia osoituksia Seinäjoen kaupunginkirjaston aloitteellisesta ja onnistuneesta saavutettavuustyöstä.

Celia-palkinto on suuruudeltaan 2000 euroa, ja seuraavan kerran ehdotuksia Celia-palkinnon saajaksi otetaan vastaan loppukeväällä 2018.

Lue kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilän haastattelu blogistamme!

Tutustu vuoden 2017 palkintoehdokkaisiin.