Siirry sisältöön

Uutiset

Celia-palkinto jaetaan Turun kirjamessuilla perjantaina

Yleisille kirjastoille jaettava Celia-palkinto julkistetaan Turun kirjamessuilla perjantaina 4.10. Tämän vuoden palkinnon teema on nuorten aikuisten lukeminen.

Ehdotuksia voittajiksi pystyi lähettämään kirjastojen edustajat sekä suuri yleisö. Haussa oli erityisesti sellaiset käytännön teot, jotka ovat rohkaisseet tottumattomia lukijoita.

Palkinto myönnetään yhteistyössä Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeen kanssa. Samalla kirjamessuilla on Celian ja hankkeen suunnittelema ohjelma ”Nuorten aikuisten lukemisen haasteet”. Keskustelemassa ovat lehtori Ritva Hyttinen Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeesta Turun ammattikorkeakoulusta sekä Celia-palkinnon voittaja.

Celia-palkinto on 2 000 euron arvoinen. Lisäksi voittajille ojennetaan tänä vuonna suklaasta käsintehty palkintopokaali, jossa lukee ”Lukeminen on nautinto”. Palkintoon kuuluu myös 100 suklaista kirjainta.

Palkinto jaetaan Turun kirjamessuilla perjantaina 4.10. Agricola-lavalla A-hallissa kello 10.45-11.15. Jos olet kirjamessuilla, tervetuloa kuuntelemaan!

Lisätietoa Celia-palkinnosta
Turun kirjamessujen ohjelma