Skip to content

Kirjapaketit

Kirjapaketit eri aiheista

Vasemman laidan valikosta löydät lisää eri aihepiirien tai kirjatyyppien mukaan valikoituja kirjapaketteja: esimerkiksi lyhyitä ja helppolukuisia teoksia, jos keskittyminen monimutkaisiin kirjoihin on hankalaa, sekä tiiliskiviromaaneja pitkistä kirjoista pitäville.

Vuoden 2015 Finlandia-ehdokkaat

AHAVA, Selja
Taivaalta tippuvat asiat / Selja Ahava ; lukija Inkeri Wallenius, 6 h 15 min
Saara-tytön äiti kuolee taivaalta tippuvan jäälohkareen alle. Saaran Annu-täti voittaa lotossa jättipotin, kahdesti. Skotlantilaismies Hamish MacKay joutuu salaman iskemäksi viisi kertaa. He kaikki etsivät selitystä oman elämänsä kululle. Romaani sekoittaa realismia ja maagisuutta.
326483

HOTAKAINEN, Kari
Henkireikä / Kari Hotakainen ; lukija Martti Mäkelä, 5 h 33 min
Sekakuorossakaan rikosylikomisario ei pääse irti päivätyöstään. Sekakuorossa laulavaa Suntiota ja Parturikampaajaa yhdistävät salaisuudet. Rikosylikomisarion sekaantuminen asioihin johtaa hurjaan pyörteeseen. Romaani kuvaa rikoksen anatomiaa: siitä mitä ei kenties toteuteta, mutta jota suunnitellaan.
330612

LASSILA, Pertti
Armain aika / Pertti Lassila ; lukija Timo Mäkynen, 4 h 4 min
Äiti, poika ja isoisä viettävät kesää huvilalla. Nuori Kimmo elää kuin aikaa ei olisi: samapäivä toistuu uutena yhä uudestaan. Aikuiset elävät kantaen menneisyyttään mukanaan. Romaani kertoo lapsuudesta ja ratkaisuista, jotka määräävät elämänsuunnan.
330091

LINDSTEDT, Laura
Oneiron : fantasia kuolemanjälkeisistä sekunneista / Laura Lindstedt, varattavissa
Seitsemän naista on päätynyt kuolemanjälkeiseen ajattomaan välitilaan, jossa ennen olemassaolon lakkaamista ruumis ja fyysiset tuntemukset haalistuvat, jättäen jäljelle vain mielen ja paljaat ajatukset. Naiset kertovat tarinansa, haaveensa ja lopulta kohtalonsa – miksi he päätyneet tähän paikkaan jota ei ole.
331882

PÄÄSKYNEN, Markku
Sielut / Markku Pääskynen, varattavissa
Eräänä varhaiskesän aamuna Maija-tyttö ei ilmesty kouluun. Etsintöihin osallistuvat myös Maijan tunteneet kaverukset Taito ja Ilari. Kun aikuisten huoli saa yhä synkempiä toivottomuuden sävyjä, poikien maailmassa on yhä sijaa myös leikeille ja uimiselle, kauheuden unohtamiselle.
331501

RAJALA, Panu
Intoilija : fotografin muistikuvat : romaani, varattavissa
Kultakauden taiteilijoiden varjoon jäänyt Into Konrad Inha oli valokuvaaja, tutkimusmatkailija, tietokirjailija, kääntäjä ja keksijä. Elämässään mies kokee romahduksia, nöyryytyksiä mutta myös häikäiseviä voittoja, ja hänestä paljastuu epätoivoinen kosiomies, joka ei koskaan pääse naimisiin. Inha kuolee yksinäisenä ja hylättynä.
331666

Suomalaista tietokirjallisuutta

Kirjat edustavat tiede- ja tietokirjallisuuden eri lajityyppejä kautta aikojen.

ALLARDT, Erik
Hyvinvoinnin ulottuvuuksia / Erik Allardt ; lukija Madeleine von Numers, 22 h 24 min
Objektiivisen elintason ja subjektiivisen onnellisuuden kokemuksen keskinäisiä yhteyksiä selvittävä tutkimus. Oppikirja.
225026

GRUNDSTRÖM, Elina
Musta orkidea / Elina Grundström ; lukija Maija-Liisa Ström, 6 h 2 min
Suomessa suositut perhosorkideat on jalostettu luonnonlajeista, jotka harvinaistuvat hälyttävää vauhtia. Kirja vie lukijan aina Borneolle asti seuraamaan, miten ilmastonmuutos turmelee luonnon kauneutta ja millaisia ponnisteluja muutoksen hillitsemiseksi tehdään.
313658

HAAVIO-MANNILA, Elina
Perhe, työ ja tunteet : ristiriitoja ja ratkaisuja / Elina Haavio-mannila ; Riitta Jallinoja ; Harriet Strandell ; lukija Pirkko Paatero, 17 h 53 min
Sosiologinen tutkimus suomalaisen perhe- ja työelämän muutoksista.
207035

HANSKI, Ilkka
Viestejä saarilta : miksi luonnon monimuotoisuus hupenee? / Ilkka Hanski ; lukija Jussi Etto, 8 h 31 min
Ekologi Ilkka Hanski vie kirjassaan lukijan kuudelle saarelle aina Haminanluodolta Grönlantiin. Kirjassaan hän kertoo luonnon monimuotoisuudesta ja siitä, miten uusia lajeja syntyy ja miksi entisiä häviää. Ympäristönmuutoksia pohditaan kirjassa havainnollisesti ja yleistajuisesti.
234955

HÄIKIÖ, Martti
Nokia : matka maailman huipulle / Martti Häikiö ; lukija Jari Aula, 1 cd-rom, 9 h 32 min
Katsaus Nokian menneisyyteen ja nykyhetkeen tiivistää yhtiön värikkäät vaiheet ja esittelee keskeiset henkilöt. Lisäksi käsitellään maailmalaajuisen talouskriisin vaikutuksia yhtiöön ja avataan kansainvälisen kilpailun kiristymistä sekä menestymistä laajan tutkimus- ja kehittämistyön avulla.
267131

JUTIKKALA, Eino
Talonpoika, aatelismies, kruunu : maapolitiikkaa ja maanomistusoloja Pohjoismaissa 1550-1750 / Eino Jutikkala ; lukija Jukka Arkko, 3 h 44 min
222992

KIVIMÄKI, Arto
Akilleen kantapäästä Zeuksen salamaan / Arto Kivimäki ; lukija Nicola Nykopp, 4 h 30 min
Antiikin kulttuurihistoria on elävästi läsnä useissa nykykielen sanonnoissa. Moniko tietää, mistä juontavat sellaiset sanonnat kuin Damokleen miekka tai Pandoran lipas?
118630

KURTÉN, Björn
Kuinka mammutti pakastetaan / Björn Kurtén ; suom. Irma Rostedt ; lukija Marja-Liisa Collin, 4 h 39 min
Paleontologi Kurténin tiede-esseet ulottuvat aiheiltaan mammutin säilymisestä Pohjois-Siperian ikiroudassa varhaisten Cro-Magnon ihmisten eroottiseen taiteeseen.
119076

LAPPALAINEN, Mirkka
Pohjolan leijona : Kustaa II Aadolf ja Suomi 1611-1632 / Mirkka Lappalainen ; lukija Päivi Istala, 10 h 46 min
Teos kuvaa sekasortoista ja paikallisten mahtimiesten väkivaltaisesti hallitsemaa 1600-luvun alun Suomea, jonka uusi kuningas Kustaa II Aadolf valjastaa tuottamaan verovaroja ja sotilaita loputtomasti sotivan kuningaskunnan tarpeisiin. Suomen sitomista Tukholman keskushallintoon käsitellään paitsi paikallishallinnon myös kirkon, oikeuslaitoksen, elinkeinoelämän ja sääty-yhteiskunnan perspektiiveistä.
323021

LUNKKA, Juha Pekka
Maapallon ilmastohistoria : kasvihuoneista jääkausiin / Juha Pekka Lunkka ; lukija Jussi Etto, 15 h 29 min
Tarkasteltavana on ilmaston kehitys maapallolla koko sen historian ajalta. Perehtyminen ilmastoa muuttavien monimutkaisten mekanismien syy-seuraussuhteisiin auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät uhkaavat maapallon ilmastoa.
248909

LÖNNROT, Elias
Matkat 1828-1844. / Elias Lönnrot ; suom. Jalmari Hahl ; toim. Väinö Kaukonen ; Toini-Inkeri Kaukonen ; lukija Tuomo Holopainen, 22 h 41 min
Lönnrotin alkuperäisiä matkakertomuksia hänen keräys- ja tutkimusmatkoiltaan eri puolilta Suomea. Teos ilmestynyt ensi kerran v.1902.
137830

MANNERHEIM, Carl Gustaf
Ratsain halki Aasian / Carl Gustaf Mannerheim ; toim. Kaarlo Hildén ; lukija Jari Aula , 24 h 25 min
Mannerheim sai 1906 sotilaallisen tehtävän, joka vei hänet kahdeksi vuodeksi Aasiaan. Päiväkirjassaan hän kertoo matkansa vaiheista ja kuvaa ympäröiviä oloja ja elämää.
137739

POLVINEN, Tuomo
Venäjän vallankumous ja Suomi : 1917-1920 / Tuomo Polvinen ; lukija Marja-Liisa Collin, 25 h 56 min
Tarkka selvitys maamme itsenäistymisen ja vuoden 1918 sodan taustasta sekä Suomen osuudesta Venäjän vallankumoukseen.
167923

PURSIAINEN, Christer
Trotski / Christer Pursiainen ; lukija Jussi Etto, 1 cd-rom, 20 h 7 min
Lev Trotski oli yksi Venäjän vallankumouksen merkittävimmistä hahmoista. Meksikossa 1940 Stalinin murhauttamaksi joutunut Trotski perusti puna-armeijan ja loi ideologian jatkuvasta vallankumouksesta. Elämäkerrallisen kuvauksen lisäksi valotetaan Venäjän vallankumouksen historiaa sekä Trotskin suhdetta Suomeen.
287516

RÄISÄNEN, Heikki
Uuteen uskoon : kristinuskon itsekritiikistä uskontojen vuoropuheluun / Heikki Räisänen ; lukija Martti Silvennoinen, 4 h 33 min
Uskonnot ovat saaneet aikaan sekä hyvää että pahaa. Uskontojen välisessä vuoropuhelussa ei pitäisi tähdätä käännyttämiseen vaan siihen mikä eri uskonnoissa on aidointa.
195341

SUOMALAISIA tieteen huipulla : 100 tieteen ja teknologian saavutusta / toim. Tapio Markkanen, Allan Tiitta, Paula Havaste ; lukija Maija-Liisa Ström, 11 h 13 min
Suomalaisia on vähän, mutta tiedettä on maassamme paljon. Se on tasokasta ja sitä arvostetaan maailmalla. Teos kertoo sata suomalaista menestystarinaa 1700-luvulta tähän päivään.
318858

UTRIO, Kaari
Eevan tyttäret : eurooppalaisen naisen, lapsen ja perheen historia / Kaari Utrio ; lukija Tuomo Holopainen, 1 cd-rom, 22 h
122948

WALLIN, Georg August
Tutkimusmatkoilla arabien parissa : otteita matkapäiväkirjoista ja kirjeistä / Georg August Wallin ; toim. Jussi Aro, Armas Salonen ; lukija Marja-Liisa Collin, 15 h 1 min
Wallinin matkat Arabian niemimaalle ja Palestiinaan 1843-1849.
137564

WESTERMARCK, Edvard
Tapojen historiaa : kuusi akadeemista esitelmää pitänyt Turussa syksyllä 1911 : Edvard Westermarck / Edvard Westermarck ; suom. Joel Lehtonen ; lukija Mikko Hietanen, 5 h 26 min
Tunnetun sosiaaliantropologin tutkielmia luonnonkansojen tapakulttuurista, aiheina mm. vanhemmat ja lapset, muukalaisen asema, elävien ja kuolleiden suhde, uskonto ja magia.
200622

WRIGHT, Georg Henrik von
Logiikka, filosofia ja kieli : ajattelijoita ja ajatussuuntia nykyajan filosofiassa / Georg Henrik von Wright ; suom. Jaakko Hintikka, Tauno Nyberg ; lukija Pirkko Paatero, 12 h 12 min
222306

Sivun alkuun