Siirry sisältöön

Maksuttomat oppikirjat

Celia sopii opiskelijoille

Celian tuottamat peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Uudistuksen jälkeen kaikki oppikirjat löytyvät samasta maksuttomasta Celianet-verkkopalvelusta, jossa Celian muutkin kirjat ovat.

Maksuttomuuden myötä Oppari-verkkokauppa on poistunut käytöstä 22.12. Aiemmin rekisteröityneet asiakkaat voivat kuitenkin vielä kirjautua Oppariin, tarkastella vanhoja tilauksiaan ja ladata aiemmin ostamiaan ladattavia kirjoja. Myös sähköpostitse lähetetyt latauslinkit toimivat edelleen. Verkkokauppa suljetaan lopullisesti 30.4.2018.

Maksuttomuuden mukanaan tuomia muutoksia

 • Oppari-verkkokauppa on suljettu uusilta tilaajilta. Vanhat rekisteröityneet Oppari-asiakkaat voivat käydä tarkastelemassa omia tilauksiaan ja lataamassa tilaamiaan kirjoja 30.4.2018 saakka.
 • Oppikirjat löytyvät Celianet-verkkopalvelusta, josta niitä voi lainata ja kuunnella maksutta lähes rajoituksetta.
 • Äänikirjat on edelleen tarkoitettu vain henkilöille, joilla on jokin lukemista vaikeuttava syy, esim. luki- tai oppimisvaikeus, aistivamma tai kognitiivisia haasteita.
  • kirjallista diagnoosia tai lausuntoa ei edellytetä.
 • Jokainen äänikirjojen käyttäjä tarvitsee henkilökohtaiset tunnukset Celianet-verkkopalveluun ja Pratsam Reader -mobiilisovellukseen.
 • Tunnukset Celian äänikirjojen käyttöön saa
  • kirjastosta, jonka henkilökunta rekisteröi asiakkaita Celian äänikirjapalveluun.
  • koulujen erityisopettajilta.
 • Jos sinulla on jo Celianet-tunnukset, et tarvitse uusia tunnuksia. Saat jatkossa kaikki kirjat käyttöösi nykyisillä tunnuksilla.
 • Jos tarvittavaa oppikirjaa ei löydy Celian valikoimasta, siitä voi jättää hankintaehdotuksen Celiaan. Hankintaehdotuksen voi tehdä Celianetiin tulevalla lomakkeella.

Ota Celian äänikirjapalvelu käyttöön

Oppikirjat löytyvät Celianet-verkkopalvelusta, ja oppikirjojen käyttäjällä on oltava omat Celianet-tunnukset. Tunnukset saat liittymällä äänikirjojen käyttäjäksi kirjastossasi tai koulussasi. Vuoden 2018 alusta lähtien myös koulujen erityisopettajat ovat voineet rekisteröidä oppilaita Celian äänikirjojen käyttäjäksi.

Opettaja, kiinnostuitko uudesta toimintamallista, jossa erityisopettaja rekisteröi oppilaat Celian äänikirjojen käyttäjiksi?

Tämä onnistuu liittämällä koulu Celian asiakkaaksi ja tilaamalla erityisopettajille rekisteröintitunnukset. Lisätietoa ja toimintaohjeita löydät Celian palvelut kouluille ja opettajille -sivulta.