Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten DaisyTrio-kirjat

kuva tatu ja patu -kirjan DaisyTrio-versiosta

Celia tuottaa lasten- ja nuortenkirjoja myös DaisyTrio-kirjoiksi, joissa on äänen lisäksi kirjan teksti ja kuvia. Näin kirjaa voi kuunnella ja seurata esimerkiksi tabletin tai tietokoneen näytöltä samanaikaisesti. Tällä hetkellä näitä kirjoja on valikoimassa muutama kymmenen. Lisäksi Oppari-verkkokaupassa on oppikirjoja DaisyTrio-kirjoina.

Celian äänikirjapalvelun käyttäjänä voit lainata kirjat Celianetistä esimerkiksi etsimällä ne perushaussa kirjan numerolla, jonka löydät alla olevasta listasta kunkin kirjan tietojen jälkeen.

 

Satukirjat

Keinulauta / Timo Parvela ; lukija Irmeli Holstein, 48 min
Keinuminen ei onnistu, jos laudan toisessa päässä ei istu kukaan. Kuka tulisi keinumaan Piin kanssa? Kun suuri kuusi rysähtää keinulaudalle sinkoutuu Pii avaruuteen. Onneksi kuu on vain sirppi ja Pii saa otteen kuusta. Kuun sirpiltä Pii laskeutuu jokeen ja tapaa honkkelit ja myöhemmin unnit. Pii kirjoittaa ajatuksensa muistikirjaan. Finlandia Junior -palkinto 2006
270975

Kissa Killin kiukkupussi / Tuula Korolainen ; lukija Anu Vilhunen, 14 min
Kissa Killi on herännyt äkäisenä. Ensin Killi suuttuu äidille ja tavaroille, niin että tavarat lentelevät ja maito roiskuu. Joku pujahtaa siivouskomerosta esiin ja ojentaa Killille pussin komentaen samalla: ”Kiukku pussiin puhalla, sitten pam-pam-pamauta!” Killi tottelee ja puhaltaa, mutta pussi voisi pamahtaa komeammin, jos siihen puhaltaisi myös joku muu. Tuumasta toimeen. Killi etsii riitaisia lapsia ja jalkapallojoukkueesta löytyy myös puhtia, mutta seuraukset ovat arvaamattomat.
285343

Suomalainen tonttukirja / Mauri Kunnas ; lukija Riitta Elstelä, 1 h 6 min
Tonttukansamme touhuja talonpoikaisen elämänmuodon keskellä, riihissä, saunoilla ja karjatiloissa.
286124

Outo vieras muumitalossa / Tove Jansson ; suom. Panu Pekkanen ; lukija Carla Rindell, 26 min
On yö, mutta muumitalossa ei kukaan sammuta lamppuaan, sillä ilmassa on jotain salaperäistä ja levottomuutta herättävää. Onko muumitaloon tullut outo vieras?
290582

Hulda kulta, luetaan iltasatu! / Markus Majaluoma ; lukija Mikko Lauronen, 5 min
Huldan ja Jalmarin iltatoimiin kuuluu iltasadun lukeminen yhdessä. Hulda valitsee Jalmarin luettavaksi tarinan karhusta.
289870

Tahvo ja Bella lumipyryssä / Tapani Bagge ; kuv. Salla Savolainen ; lukija Anu Vilhunen, 11 min
Bella-koira epäilee saaneensa buugivuugi-influenssatartunnan. Tahvo lähtee lumipyryssä hakemaa Belalle lääkettä. Jännittävä luminen seikkailu, jossa ystävää tarvitaan.
302866

 

Päiväkoti-ikäisille ja eskareille

Elsa luistelemassa / Kerttu Ruuska ; kuv. Nadja Sarell ; lukija Carla Rindell, 0 h 16 min
Elsa on 5-vuotias ja innokas oppimaan uusia asioita. Nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa päiväkotiryhmän kanssa luistelemaan.
326360

Onni-poika menee päiväkotiin / Sanna Pelliccioni ; lukija Mikko Lauronen, 0 h 10 min
Onni-poika aloittaa päiväkodissa, jossa tapahtuu päivän aikana mukavia asioita: leikitään, ulkoillaan, syödään, leivotaan ja nukutaan päiväunia. Sitten onkin mukava lähteä taas kotiin.
331426

Emma ja erilainen perhe / Pirkko Harainen ; kuv. Leena Lumme ; lukija Anu Vilhunen, 8 min
Emma on huomannut, että perheitä on hyvin monenlaisia. Joissakin perheissä on monta lasta ja joissakin ei yhtään. Joku lapsi on adoptoitu, kuten Mimmi.
289028

Sirkus saapuu kirjastoon / Markus Majaluoma ; lukija Mikko Lauronen, 8 min
Maksimilia ja hänen marsunsa Marsumilia aloittavat uuden työn kirjastossa. Heillä on kiireinen päivä tiedossa, kun kirjastoon saapuu sirkuksen värikäs väki.
289556

 

Alakouluikäisille

Suosikit

Tatu ja Patu supersankareina / Aino Havukainen ja Sami Toivonen ; lukija Mikko Lauronen, 51 min
Tatu ja Patu toivovat olevansa supersankareita. Ja kuinka ollakaan televisioaktiivisen lasersädettimen avulla pojat muuttuvat Aktiivipojaksi ja Mittamieheksi. Pienet sankarit ovat saman tien valmiina kamppailemaan superrosvoja ja vääristelyä vastaan sekä pelastamaan Ylivetolan kaupungin jättipakkauksilta.
283058

Peppi Pitkätossu / Astrid Lindgren ; suom. Kristiina Rikman ; lukija Anu Vilhunen, 3 h
Tarina maailman vahvimmasta tytöstä ja hänen marakatistaan, herra Tossavaisesta.
278373

Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen / Sinikka Nopola, Tiina Nopola ; kuv. Salla Savolainen ; lukija Anu Vilhunen, 0 h 41 min
Vilttitossu suuttuu Heinähatulle kun tämä kertoo hänen olleen vauvana kalju. Vilttitossu päättää kostaa ja niin sisko menettää yöllä lettinsä. Onko asialla ollut Vilttitossu vai murtovaras Kalju-Koponen?
323028

Simo ja Sonia, eli kadonnut Kerava / Sinikka Nopola, Tiina Nopola ; lukija Mikko Lauronen, 0 h 41 min
Sonia asuu Intian Keralassa ja Simo asuu Keravalla. Mikä yhdistää Keralaa ja Keravaa? Värit, jotka katoavat ja löytyvät jälleen.
315378

Kiljusen uusi herrasväki / Jalmari Finnen luomien hahmojen pohjalta kirj. Tapani Bagge ; lukija Mikko Lauronen, 47 min
Kiljusen herrasväki uudelleen kerrottuna, unohtamatta kovaa ääntä ja vauhtia. DaisyTrio.
Kiljuset lämmittävät saunan ; Kiljuset etsivät asuntoa ; Kiljusten muuttomatka ; Kiljuset tulevat kotiin ; Kiljuset saavat uusia ystäviä.
312312

Perin erikoinen muna / Christel Rönns ; suom. Mirjam Ilvas ; lukija Anu Vihunen, 18 min
Rannalta löytyy muna. Se on suuri, kultainen ja kaunis. Muna saa olla ikkunalaudalla koristeena kunnes se yhtenä kauniina päivänä menee rikki. Siitä kuoriutuu merkillinen pikku otus joka nimetään Koi-Koiksi, ja pian alkaa tuntua siltä, että pieni otus olisi asunut perheessä aina. Mutta sitten se alkaa kasvaa. Se kasvaa kasvamistaan. Pian se tarvitsee ojentautuessaan nukkumaan kolme huonetta. Ja öisin se tekee yhä pidempiä ja pidempiä retkiä. Finlandia Junior -palkinto 2012.
302975

Seitsemän tätiä ja aarre / Mauri Kunnas, Tarja Kunnas ; lukija Mikko Lauronen, 19 min
Tassulassa vietetään Herra Hakkaraisen isomummon satavuotissynttäreitä. Koko suku on koolla ja tädit innostuvat kertomaan muistojaan lapsuutensa leikeistä ja kauan sitten kadonneesta aarteesta.
295158

Pelibunkkerin pojat / Kalle Veirto ; lukija Mika Hentunen, 4 h 19 min
Kirjan päähenkilö, 12-vuotias Jose, elää isänsä kanssa rauhallisella asuinalueella. Josella ja hänen kavereillaan Veltolla, Jöröllä ja Mällillä on suuri salaisuus. Heillä on pelibunkkeri Villa Rötiskön varastossa, ja tuo salaisuus paljastuu juuri kesäloman kynnyksellä. Pojat kärähtävät K-18-pelien pelaamisesta ja vanhempien yhteisellä päätöksellä peliluolasta viedään koneet ja katkaistaan sähköt. Samalla jokaiselle napsahtaa pelikielto.
326333

Eläinkirjat

Tikkumäen koirat / Reetta Niemelä ; lukija Milka Mustonen, 0 h 40 min
Tikkumäen tallin ponikerholaiset oppivat hoitamaan uutta koiranpentua. Miten pennusta pidetään huolta ja mitä kaikkea koiran kanssa voi harrastaa. Kirja on opas kaikille koiranystäville, myös niille joilla ei ole omaa koiraa.
312320

Tikkumäen talli / Reetta Niemelä ; lukija Milka Mustonen, 0 h 39 min
Iiriksen suurin haave on toteutumassa ja hän pääsee ratsastamaan. Tikkumäen tallilla ponikerholaiset harjoittelevat ratsastusta ja oppivat huolehtimaan hevosista.
312275

Helppolukuiset kirjat

Meidän luokka nousukiidossa / Tittamari Marttinen ; lukija Helinä Lillqvist, 2 h 3 min
Meidän luokka on helppo saada innostumaan, oli kyseessä sitten kaupunkisuunnistus, luottamusoppilaan vaalit, talkoot, elokuvareissu tai koiravahtina toimiminen. Kun luokka osallistuu kaupunkisuunnistukseen, ei opettaja Saksikaan meinaa pysyä oppilaiden kintereillä. Rastien löytämistä enemmän luokkaa kiinnostavat vastaan tulevat ihmiset ja heidän pulmansa. Kirjan kuusi tarinaa ovat täynnä yllätyksiä, eikä mikään suju suunnitelmien mukaan.
312561

Histamiinin luolaseikkailu / Raili Mikkanen ; kuv. Jukka Lemmetty ; lukija Anu Vilhunen, 53 min
Histamiini kiipeää ylös vuoren seinämää ja löytää suuren luolan. Mitä suurta ja painavaa paikalle tömistääkään?
310753

Pallosankari Unski [selkokirja] / selkokielinen mukautus Ari Sainio ; lukija Mika Hentunen, 29 min
Tarina Unskista ja jalkapallosta. Jos haluaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, pitää ensin osua palloon.
307867

Tietokirjat

Lasten traktorikirja / Marjatta Rohila, Vesa Rohila ; lukija Mikko Lauronen, 1 h 23 min
Tietoa traktoreista ja niiden työkoneista.
309774

Lasten traktorikirja 2 : koneet työssä / Marjatta Rohila, Vesa Rohila ; lukija Mikko Lauronen, 1 h 24 min
Tämä traktorikirja tutustuttaa lukijan viiluntasaajaan, suorakylvökoneeseen ja muihin laitteisiin eri vuodenaikoina.
321374

Ikioma Itämeri : näkin kengissä pintaa syvemmälle / Jani Kiiskilä ; kuv. Tiina Miettinen, Maija Huttunen ja Juho Jalagin ; lukija Kimmo Laakso, 1 h 16 min
Ikioma Itämeri vie lapset ja aikuiset meriseikkailulle Itämeren pinnan alle. Matkaoppaana toimii Näkki, joka tarinoidensa kautta kertoo, mitä kaikkea Itämeri on: korvaamattoman eliöstön elinympäristö, tärkeä liikenneväylä, tutkijoiden aarreaitta ja ainutlaatuinen virkistäytymispaikka. Teos tulee laajentamaan lasten historia- ja ympäristötuntemusta Itämeren vedenalaisesta maailmasta.
326706

Suomen lasten taidehistoria / [teksti:] Juha Kuisma, Kirsti Manninen ; [kuvitus:] Jussi Kaakinen ; lukija Mikko Lauronen, 11 h 30 min
Suomen lasten taidehistoriassa kuvataan tarinoin, piirroksin, maalauksin ja valokuvin suomalaisen kuvan historiaa kivikaudelta nykypäivään (2014). Kirjassa on yli sadan suomalaistaiteilijan teosta.
324654

Lasten oma lintukirja / käsikirjoitus: Lasse J. Laine ; [kuvitus: Disneyn taiteilijat] ; lukija Mikko Lauronen, 0 h 34 min
Tupun, Lupun ja Hupun sekä lintutieteiljä Lasse J. Laineen matkassa voit oppa tunnistamaan metson ja teeren, sekä muita kotoisia lintuja joita ympäristössämme näkyy ja kuuluu.
323573

Hurraa Helsinki! : ikioma kaupunki / Karo Hämäläinen ; lukija Leena Urrio, 0 h 48 min
Arki on täynnä esineitä ja palveluja, joiden alkuperää ei tule ajatelleeksi. Lähde tutkimusretkelle designpääkaupunkiin ja löydä muotoilun taustat ja yksityiskohdat.
301614

 

Yläkouluikäisille

Jesse kaverikoira / Merja Jalo, Marvi Jalo ; lukija Anu Vilhunen, 3 h 19 min
Jennan äiti kertoo, että vanhainkodin asukkaat tarvitsevat piristystä. Hannele keksii oivan piristyskeinon: kaverikoirat. Jesse ja Cicihän ovat kuin luotuja tehtävään.
308463

Jesse etsijäkoira / Merja Jalo, Marvi Jalo ; lukija Anu Vilhunen, 2 h 55 min
Hannelen perhe on lähdössä Pihlajamäen matkailutilalle hoitamaan suloisia alpakoita, itsepäistä aasia ja Pyry-koiraa. Jennakin saa kutsun tulla mukaan, hän voisi toimia tiibetinspanieli Lillin hoitajana.
308056

Kimmel / Vilja-Tuulia Huotarinen ; lukija Leena Urrio, 2 h 25 min
Kaksitoista tarinaa kuusitoistavuotiaista tytöistä.
325681

Tuli perheen alla / Ansu Kivekäs ; lukija Veli Martin Keitel, 4 h 23 min
Alfa-Romeon eli Allun kesäloma alkaa vauhdikkaasti. Naapurien tontille tunkeutuu salaperäinen mies, joka haluaa kostaa Janatuiselle jostakin. Tilanne muuttuu vielä kaaosmaisemmaksi, kun prätkäjengi MC Red Potatoes ilmestyy kuvioihin ja on valmis lyöttäytymään yhteen salaperäisen miehen kanssa. Allu yrittää ystäviensä Otson ja Jassun kanssa estää heidän suunnitelmaansa toteutumasta. Onnistuvatko he?
307836