Siirry sisältöön

Kirjavinkit

Kirjavinkkejä lapsille ja nuorille

_MG_7210

Lasten uutuuskirjoja

Lastenkirjat

HAKALAHTI, Niina
Tuukka-Omar ja superkielitaito / Hakalahti Niina ; Niemelä Ville-Veikko (lukija), 2 h 6 min
Isän sukulaiset Syyriasta, Amira-täti ja Naser-setä, tulevat lomamatkalle Suomeen ja majoittuvat Tuukka-Omarin kotiin. Äidin on kuitenkin matkustettava Pietariin koristemunanäyttelyyn, ja isä lähtee mukaan kuskiksi. Tuukka-Omarin ja Liina-siskon pitäisi isännöidä vieraita monen päivän ajan. Tuuka-Omar kauhistuu – hänen pitäisi osata puhua isän kotimaan kieltä lähes ventovieraiden sukulaisten kanssa. Onneksi paras kaveri Paavo on valmis auttamaan. Pojat kehittävät yhdessä ilmeisiin ja eleisiin perustuvan salakielen, ja salakielestä onkin apua monessa kiperässä tilanteessa.
Äänikirja, 338824

LEHIKOINEN, Heikki
Kuningas Faravidin testamentti / Lehikoinen Heikki ; Tulikorpi Tuomas (lukija), 3 h 30 min
Seikkailutarina muinaisesta Kveeninmaan kuninkaasta. Tarinan todenperäisyyttä alkaa tutkia Sukelluslabradori Tufunus kumppaneineen. Tutkimuksia tehdään niin maalla, merellä kuin veden allakin.
Äänikirja, 339212

TOLONEN, Tuutikki
Mörköreitti / Tolonen Tuutikki ; Pääkkönen Antti L. J. (lukija), 7 h 34 min
Kuusivuotias Maikki seuraa rakasta mörkövahti Grahia maan alle. Maikki vaeltaa maanalaisissa tunneleissa oppaanaan salaperäinen Portinvartija. Maan pinnalla Hilja ja Kaapo yrittävät saada yhteyden Maikkiin, ennen kuin hän katoaa mörköjen maailmaan.
Äänikirja, 337589

Nuortenkirjat

GREY, Jacob
Keskiyön kivi / Grey Jacob ; Kattelus Kaisa (suom.) ; Koistinen Juha (lukija), 7 h
Nujerrettuaan Hämähäkkimiehen Kraa sai hengähtää hetken. Uusi vihollinen, Kärpästen äiti, kerää voimiaan ja tavoittelee tarkoin varjeltua mahtikiveä, jonka orpopoika ja varisten lymy Kraa on perinyt. Kraa on harjaantunut supervoimiensa käytössä ja osaa jo valjastaa uskolliset varikset avukseen. Mutta lymyjenkin joukossa on niitä, jotka keinoja kaihtamatta ovat pahan puolella. Salaisuudet paljastuvat yksi kerrallaan, eikä Kraa tiedä kehen luottaa. Pelissä on koko Blackstonen kaupungin tulevaisuus. Osa 2, ed. osa Varismiekka.
Äänikirja, 338266

KOSKINEN, Juha-Pekka
Benjamin Hawk : merirosvon oppipoika / Koskinen Juha-Pekka ; Mäkelä Martti (lukija), 5 h 22 min
On vuosi 1692. Benjamin Hawk tuntee pitkästyvänsä kuoliaaksi ankaran setänsä suutarinverstaassa. Isoisän tarinat maailman meriltä alkavat kiehtoa Benjaminia. Portsmouthista purjehtii laiva jos toinenkin kohti seikkailuja, eikä Benjamin voi vastustaa kiusausta vaan karkaa kotoa. Benjamin oppii pian laivan karskeille tavoille, ja tuulet vievät hänet hurjaan seikkailuun.
Äänikirja, 338465

KUJANPÄÄ, Mari
Emman salainen toive / Kujanpää Mari ; Tani Anni (lukija), 3 h 56 min
Emma on 11-vuotias tyttö, jonka äiti on narkkari. Äiti ei ole lainkaan sellainen kuin äitien pitäisi olla. Sosiaalitädit vievät Emman viimein mummin ja ukin luokse asumaan, joita hän ei ole koskaan aiemmin tavannut. Vihdoin Emmalla on paikka, jossa hänestä huolehditaan. Naapurissa asuu Emman mielestä täydellinen perhe, äiti, isä ja kaksi tyttöä. Emma toivoisi itselleen samanlaista perhettä – ja samanlaista rohkeaa mieltä kuin naapurin tytöillä, taitavalla viulistilla Saimalla, ja hauskalla Fredrikalla.
Äänikirja, 338828

MASKAME, Estelle
DIMINY – tarvitsen / Maskame Estelle ; Parviainen Sirpa (suom.) ; Mönkäre Hanna (lukija), 15 h 7 min
DIMILY
Tyler ja Eden ovat vältelleet toisiaan kohtaan tuntemiaan suuria tunteita viimeiset kaksi vuotta, perheidensä tähden. Sitten Tyler kutsuu Edenin viettämään kesää kanssaan New Yorkiin. Kun kesäromanssi kehittyy joksikin paljon vakavammaksi, Tylerin ja Edenin on kohdattava kotona odottava todellisuus ja tehtävä suuria päätöksiä. Osa 2, ed. osa Rakastan.
Äänikirja, 338164

MASKAME, Estelle
DIMIMY – kaipaan : did I mention I miss you? / Maskame Estelle ; Parviainen Sirpa (suom.) ; Mönkäre Hanna (lukija), 16 h 32 min
DIMILY
Eden ja Tyler eivät ole puhuneet vuoteen. Eden on yhä raivoissaan Tylerille, joka lähti ja jätti hänet hoitamaan yksin sotkun, joka heidän kielletyn suhteensa paljastumisesta seurasi. Eden yrittää nyt keskittyä psykologian opintoihinsa Chicagon yliopistossa. Kesätauolla hän palaa Santa Monicaan, mutta kaikkien yllätykseksi sinne palaa myös Tyler… Tyler houkuttelee Edenin tutustumaan uuteen kotiinsa ja elämäänsä. Onko liian myöhäistä antaa anteeksi? Kenen hyväksyntää he oikeastaan niin kipeästi kaipaavat? Osa 3, ed. osa Tarvitsen.
Äänikirja, 338168

NADIN, Joanna
Maailma kutsuu, Rachel Riley / Nadin Joanna ; Leskinen Terhi (suom.) ; Saksman Anna (lukija), 11 h 33 min
Rachel Riley aikoo viimein riuhtaista itsensä irti pitkäveteisen lähiöelämän pakkopaidasta ja astua suureen maailmaan. Saffron Waldenin kaltainen tuppukylä ei vain riitä. Enää tarvitsee läpäistä lukion pääsykokeet, saada opiskelupaikka yliopistossa ja maanitella äidiltä lupa lähteä. Myös Jack on mennyttä elämää. Tai siis, kuka Jack?
Äänikirja, 338547

NIEMI, Juuli
Et kävele yksin / Niemi Juuli ; Vilhunen Anu (lukija), 11 h 7 min
15-vuotias Ada on vastuuta kantava kiltti tyttö, jonka yksinhuoltajaäiti on boheemi taiteilija. Egzon puolestaan pakenee levottomilla jaloillaan Kosovosta kotoisin olevan perheensä vaiettuja salaisuuksia. Kahdesta erilaisesta taustasta tulevat tyttö ja poika rakastuvat – ja ottavat rakastuessaan riskin.
Äänikirja, 339043

NOËL, Alyson
Elämän värit / Noël Alyson ; Meripaasi Sirpa (suom.) ; Korttila Aksa (lukija), 8 h 37 min
Kuolemattomat
Voitettuaan vaarallisimman vihollisensa Ever ja Damen keskittyvät etsimään vastalääkkeen myrkylle, joka on vallannut Damonin kehon. Kiihkeä halu saada olla yhdessä johdattaa heidät Valonmaan synkkään sydämeen, jossa rakastavaiset saavat vihdoin tietää, miksi kohtalo repii heitä erilleen. Mutta kun viimeinenkin salaisuus on paljastettu, on Everin tehtävä päätös, joka asettaa vaakalaudalle kaiken – jopa ikuisuuden. Osa 6, ed. osa Kirkas tähti
Äänikirja, 338172

TAMMIMAA, Essi
Noaidin tytär : tulva / Tammimaa Essi ; Vilhunen Anu (lukija), 7 h 14 min
Aura täyttää pian 17 vuotta. Näyt piinaavat Auraa: kotikaupunkia uhkaa tulva. Unissaan Aura näkee myös paljon pahemman vaaran – kuolleiden saamelaissoturittarien nousevan vedestä. Rokkitähti Paju, Auran rakas, on kiertueella, ja skandaalin vainunnut toimittaja uhkaa nuoria lööpeillä. Kun pato lopulta murtuu, on Aura ratkaisun edessä. Onko hänestä vastustamaan kuolleiden armeijaa?
Äänikirja, 338527

THORNE, Jack
Harry Potter ja kirottu lapsi : osat yksi ja kaksi / Thorne Jack, Rowling J. K., Tiffany John ; Kapari-Jatta Jaana (suom.) | Kapari Oona (suom.) ; Tulikorpi Tuomas (lukija), 6 h 25 min
Harry Potterilla ei ole koskaan ollut helppoa, ja vaikeuksia riittää nytkin kun hän on ylityöllistetty virkamies taikaministeriössä, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä. Samaan aikaan kun Harry kamppailee esiin pyrkivän menneisyytensä kanssa, hänen nuorin poikansa Albus joutuu ottamaan vastuksekseen suvun henkisen perinnön taakan.
Äänikirja, 340580